Cum ajuta Google internautii chinezi sa scape de cenzura

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 19:06
2749 citiri
Cum ajuta Google internautii chinezi sa scape de cenzura

Google a inceput sa ofere internautilor din China sugestii alternative de cautare a unor termeni considerati sensibili in tara lor, astfel incat conexiunea lor la Internet sa nu fie brusc oprita, asa cum se intampla cand se cauta termeni "interzisi".

Pana acum, in momentul cand termeni sensibili erau introdusi in Google, mesajul afisat era "webpage not available" (pagina web indisponibila), iar conexiunea la Internet era temporar oprita, informeaza The Economic Times.

Pentru a nu se mai intampla asa ceva, Google vine in ajutorul utilizatorilor sai din China, ajutandu-i sa gaseasca alternative la termeni. Google incearca sa faca fata cenzurii din China inca din 2010.

Dupa ce a fost notificata de utilizatori cu privire la erori, Google a facut propriile investigatii, descoperind ca nu era vorba decat de cenzura.

Marea majoritate a termenilor sensibili, ce pot insemna pierderea conexiunii la Internet, se refera la subiecte ce tin de politica din China.

#Google cenzura China, #Google alternative cautare termeni, #termeni sensibili Google China, #cenzura Internet China, #alternative termeni sensibili Google , #China