Gmail, blocat in China: Autoritatile vor un Internet rupt de restul lumii

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 11:33
3309 citiri
Gmail, blocat in China: Autoritatile vor un Internet rupt de restul lumii

Gmail, serviciul de email de la Google, a fost blocat in China incepand de vineri, a transmis GreatFire.org, un grup care apara libertatea de exprimare in tara asiatica.

"Cred ca Beijingul vrea sa elimine prezenta americanilor de la Google in China si chiar sa le afecteze cota de piata la nivel mondial.

Imaginati-va ce s-ar intampla daca Gmail ar disparea de aici. Multi oameni din afara tarii vor fi fortati sa nu mai foloseasca acest serviciu de email", a declarat un membru al GreatFire.org pentru Reuters, care insa nu si-a dezvaluit numele real.

Rapoartele Google arata o scadere drastica a traficului inregistrat pe Gmail, in China, incepand de vineri.

Oficialii gigantului IT sustin ca acest lucru nu este cauzat de probleme la nivelul serviciului de email, ci pare sa exista o interferenta externa.

Ce solutii au chinezii

De fapt, din iunie, multe servicii ale Google au fost subminate de autoritatile chineze.

Insa pana saptamana trecuta utilizatorii puteau accesa Gmail-ul prin intermediul protocoalelor externe precum IMAP, SMTP si POP3, care permiteau citirea mesajelor pe aplicatiile de pe iPhone si Microsoft Outlook.

Insa acum singura solutie este folosirea unei retele private virtuale - Virtual Private Network (VPN), care permite accesarea tuturor site-urilor blocate.

Guvernul din aceasta tara are un control strict al Internetului si un mecanism sofisticat de cenzura, numit Great Firewall of China.

Criticii sustin ca autoritatile au inceput sa faca probleme companiilor straine de IT precum Google pentru a crea un mediu online rupt de restul lumii.

Insa faptul ca Gmail este blocat ingreuneaza foarte mult activitatea companiilor care au sucursale in China, avertizeaza GreatFire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#China blocat Gmail, #China cenzura Google, #China cenzura Internet , #China