Chrome OS, marea amenintare pentru Windows

Duminica, 16 Martie 2014, ora 14:25
4923 citiri
Chrome OS, marea amenintare pentru Windows
Foto: Tech News

Sistemul de operare al companiei Google, Chrome OS, castiga tot mai mult teren in dauna rivalului Windows, al celor de la Microsoft.

Dupa ce asa-numitele chromebook-uri au castigat o cota importanta din piata laptopurilor, companiile Samsung si HP intentioneaza sa lanseze pe piata si PC-uri care sa ruleze Chrome OS.

De curand, Samsung a anuntat lansarea a doua noi chromebook-uri cu procesor octa-core Exynos. Compania sud-coreeana intentioneaza sa mai lanseze si alte dispozitive care sa ruleze Chrome OS, incluzand aici si computere de timpul "all in one one", cunoscute si ca "monobloc" PC.

Intentii similare manifesta si gigantul american HP, unul dintre principalii producatori de chromebook-uri din acest moment care, probabil, vede o sansa mare de castigare a cotei de piata si dupa lansarea unor PC-uri cu Chrome OS, noteaza Tech News

Popularitatea Chrome OS creste pe zi ce trece in SUA, iar asta ii ingrijoreaza pe cei de la Microsoft. De pilda, in sectorul educational cota Windows in scolile gimnaziale a scazut de la 50% la mai putin de 30%, in timp ce prezenta Chrome OS a crescut, de la 5% la 20 %.

Explicatia pentru rapida dezvoltare a dispozitivelor dotate cu Chrome OS o regasim in pretul mic al acestora, mentenanta facila si faptul sa sistemul de operare este gratuit.

In afara de sectorul educational, platforma Google isi croieste drum si in sectorul business, in special pe piata din SUA.

#Chrome OS chromebook lasptop, #sisteme operare Windows Google, #PC Chrome OS Samsuns HP, #piata chromebook dezvoltare , #Chrome