Cinci trucuri pentru a cauta pe Google ca un profesionist

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 07:50
14495 citiri
Cinci trucuri pentru a cauta pe Google ca un profesionist

Rezultatele obtinute in urma unei cautari pe Google nu sunt intotdeauna cele de care aveai nevoie si, uneori, poti pierde ceva timp pana cand ajungi la unele cu adevarat relevante.

Din fericire, exista cateva trucuri care pot imbunatati semnificativ cautarea de continut si navigarea pe Internet. Chiar si expertii in cautarea pe Google ar putea descoperi un siretlic de care nu stiau inca printre cele descrise in continuare de Business Insider.

Sapte functii secrete ale Gmail

Iata cum poti sa folosesti motorul de cautare Google ca un profesionist:

Seteaza un interval de cautare

De exemplu, cand vrei sa gasesti un laptop care sa coste intre 1.500 si 2.000 de lei, tasteaza de doua ori consecutiv semnul grafic "." (punct) intre cele doua numere, iar Google va afisa doar produsele al caror pret se incadreaza in acest interval.

Gaseste mai usor o pagina accesata anterior

Nu trebuie sa apesi butonul "back" din browser de mai multe ori pentru a te intoarce la o anumita pagina accesata anterior. Trebuie doar sa tii apasat click stanga pe acest buton. Se va deschide o pagina cu ultimele pagini vizitate. In browserele Chrome si Internet Explorer exista si optiunea de a vedea istoricul complet.

Foloseste "*" pentru a inlocui cuvintele lipsa

Daca te grabesti sau pur si simplu nu iti amintesti un cuvant sau mai multe din propozitia pe care vrei sa o gasesti pe Google, foloseste semnul "*" (asterisc) in locul cuvantului sau al cuvintelor respective.

Google va sti, astfel, sa umple spatiile libere. Datorita functiei de autocompletare se intampla rar sa fie nevoie sa scrii intocmai fraza respectiva, insa acest truc este util atunci cand cauti ceva foarte specific, precum versurile unui cantec mai putin cunoscut.

Foloseste direct bara de adrese pentru a cauta

In Google Crome poti folosi pentru cautare direct bara de adrese, aflata in partea de sus a paginii de browser, care va functiona intocmai ca motorul Google.

Exclude anumite cuvinte din rezultate

Acest truc nu este inclus pe lista jurnalistilor de la Business Insider, insa poate fi util pentru a economisi timp pretios. Astfel, pentru a obtine rezultate cat mai relevante, foloseste semnul "-" (minus) inaintea cuvintelor pe care nu vrei ca acestea sa le contina.

#sfaturi cautare Google, #Google Chrome, #cautare internet , #Chrome
Comentarii
Poza OTTOadolf
OTTOadolf
rank 2