Inca folosesti Windows XP? Google are o veste proasta

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 11:18
12234 citiri
Inca folosesti Windows XP? Google are o veste proasta

Google a anuntat ca retrage asistenta pentru Windows XP si Windows Vista, dar si pentru versiunile mai vechi ale sistemului de operare de la Apple, ceea ce inseamna ca nu va mai oferi actualizari pentru browserul Chrome instalat pe dispozitivele care functioneaza pe baza acestor platforme.

In consecinta, utilizatorii respectivi sunt mai expusi atacurilor hackerilor.

Zdnet arata ca Google nu va mai face actualizari pentru browserul Chrome instalat pe calculatoarele ce folosesc Windows XP, Windows Vista, dar si OS X 10.6 Snow Leopard, 10.7 Lion si 10.8 Mountain Lion.

Compania sustine ca a luat aceasta decizie pentru a incuraja utilizatorii sa renunte la platformele vechi, "omorate" de Microsoft si Apple, si sa migreze catre cele noi.

Microsoft a "omorat" Windows XP, dar sistemul de operare e inca popular - Cati oameni il mai folosesc

"Din aprilie 2016 incolo, Chrome va continua sa functioneze pe aceste sisteme de operare, insa nu va mai primi actualizari, iar problemele legate de securitate nu vor mai fi reparate", a transmis Marc Pawliger, director in inginerie la Google.

"Vrem sa ii incurajam pe cei care folosesc platforme vechi sa treaca la unele noi", a adaugat acesta.

Microsoft si-a luat mainile de pe sistemul de operare Windows XP anul trecut. De asemenea, nu va mai furniza actualizari pentru Vista din aprilie 2017.

Cei mai buni antivirusi pentru depasitul Windows XP

Ce optiuni mai au cei care folosesc Windows XP

In septembrie, specialistii Bitdefender au transmis ca Windows XP inca e folosit de companiile mici si medii, dar si de foarte multe persoane din Europa de Est, in timp ce firma de cercetare a pietii Netmarketshare arata ca acest sistem de operare are o cota de piata de 12%, mai mult decat Windows 10, care are 8%.

In consecinta, daca Google nu va mai oferi actualizari pentru Windows XP si Microsoft a ingropat Internet Explorer, ce alte browsere mai pot folosi in siguranta utilizatorii acestei platforme?

Internet Explorer a murit, traiasca Microsoft Edge: Logo-ul seamana izbitor (Video)

Potrivit sursei citate, variantele ramase sunt Mozilla Firefox si Opera.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com