O aplicatie Google Chrome "fura" identitatea utilizatorilor

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 19:06
4477 citiri
O aplicatie Google Chrome "fura" identitatea utilizatorilor

O aplicatie a Google Chrome care promite schimbarea culorii contului de Facebook captureaza, in schimb, datele de autentificare ale utilizatorilor si genereaza zeci de bloguri inregistrate cu adresele de Gmail ale victimelor.

Informatiile au fost facute publice de Bitdefender, liderul mondial al companiilor antivirus, in urma unei analize, potrivit PR Wire.

Odata ce aplicatia este instalata din Google Chrome Web Store, incepe sa afiseze o mare reclama Google care redirectinoneaza utilizatorii catre tipul de inselatorie "castiga bani lucrand de acasa". In momentul in care dau click, internautii sunt redirectionati catre un site fraudulos.

"Escrocii au dat o noua dimensiune vechii scheme 'schimba-ti culoarea profilului Facebook', care ademenea utilizatorii pe site-uri frauduloase pentru a le fura datele de autentificare si alte informatii sensibile", a spus Catalin Cosoi, Chief Securiy Strategist.

Acesta a mai spus ca, prin crearea de zeci de bloguri, pentru un singur cont, escrocheria se raspandeste rapid in randul prietenilor de pe Facebook ai victimelor.

Blogurile generate astfel au fost semnalate in randul internautilor din Romania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Spania, precum si in alte tari.

Aplicatia mai poate, de asemenea, sa posteze mesaje pe contul victimelor. Bitdefender ii incurajeaza pe utilizatori sa foloseasca o solutie antivirus si aplicatia gratuita Safego, care protejeaza conturile Facebook si Twitter de escrocherii, spam, virusi si expunerea la furt de date personale.

#escrocherie Google Chrome, #escrocherie Chrome Facebook, #utilizatori Chrome furt date, #aplicatie Chrome furt informatii , #Chrome
Comentarii
Poza sanziana
sanziana
rank 5