Sapte functii secrete ale serviciului Gmail

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 09:10
27865 citiri
Sapte functii secrete ale serviciului Gmail

De la posibilitatea de a sterge toate e-mail-urile din inbox dintr-o data la depistarea site-urilor care iti divulga datele personale, Gmail, unul dintre cele mai importante servicii oferite de Google, folosit de milioane utilizatori din intreaga lume, are cateva functii mai putin cunoscute.

Huffington Post ne "dezvaluie" cateva trucuri care pot imbunatati experienta utilizatorilor de Gmail.

Gmail nu tine cont de puncte in adresa de e-mail

Poti sa scrii la destinatar JohnDoe@Gmail.com, John.Doe@Gmail.com sau J.o.h.n.D.o.e.@Gmail.com si e-mail-urile trimise vor ajunge in acelasi loc.

Poti sa alegi cand sa primesti e-mail-uri

Utilizand aplicatia gratuita Boomerang pentru Gmail poti deschide un e-mail si poti seta ca acesta sa revina in Inbox dupa o anumita perioada de timp.

Poti afla daca adresa ta de e-mail a fost divulgata si de catre cine

Daca adaugi semnul "+" urmat de orice cuvant in adresa ta de e-mail, aceasta va fi in continuare valida.

De exemplu, daca iti faci cont pe un site de cumparaturi, iar adresa ta este JohnDoe@Gmail.com, poti folosi in schimb JohnDoe+Shopping@Gmail.com. Astfel vei putea sa iti filtrezi mai bine e-mail-urile, iar daca vei primi mesaje de la un site pe care nu ti-ai facut cont pe JohnDoe+Shopping@Gmail.com, vei sti de unde a obtinut acesta adresa ta.

Poti primi notificari Gmail pe desktop

Poti alege sa primesti notificari pentru orice e-mail sau doar pentru cele importante. Pentru acest lucru, acceseaza casuta cu meniul din dreapta sus, selecteaza "Settings", deruleaza pana la "Desktop Notifications" si alege notificarile pe care doresti sa le primesti.

Poti sterge intreg continutul din inbox

In inbox poti vedea numarul e-mail-urilor afisate pe pagina, de exemplu 1-25 din 1.000. Bifeaza casuta din stanga sus. Va fi afisata optiunea de a selecta toate mesajele. Odata aleasa aceasta optiune, toate e-mail-urile vor putea fi sterse.

Poti anula un e-mail trimis

Ai trimis un e-mail si ai realizat imediat ca acesta continea o eroare sau chiar ca a fost trimis destinatarului gresit? Gmail are o solutie pentru astfel de situatii.

Serviciul de e-mail de la Google iti ofera un ragaz de cateva secunde intre momentul in care ai trimis e-mailul si cel in care acesta ajunge la destinatar pentru a-l anula. Intra din nou in "Settings", selecteaza "Labs", deruleaza pagina pana la "Undo send", iar apoi selecteaza "Enable" si salveaza modificarile.

Poti folosi mai mult simboluri pentru a-ti organiza e-mail-urile

Steluta aurie nu este singura optiune de marcare a e-mail-urilor in Gmail. In "Setting", selecteaza "General" si deruleaza pana la "Stars", unde vei gasi sase stelute diferit colorate si alte sase simboluri pe care le poti folosi dupa ce salvezi modificarile.

#functii secrete Gmail, #anulare mail Gmail, #stergere inbox Gmail, #boomerang Gmail , #Chrome