Verificati-va browserele de Internet. Google abandoneaza vechile versiuni

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 19:01
2281 citiri
Verificati-va browserele de Internet. Google abandoneaza vechile versiuni
Foto: coceivablytech

Google nu va mai suporta vechile versiuni ale browserelor Internet Explorer, Safari, Firefox si Chrome, incepand cu 1 august 2011.

Utilizatorii vor trebui sa-si actualizeze versiunile browserelor pentru a beneficia de toate functiile acestora, informeaza BBC.

Cei care folosesc Internet Explorer 7, Safari 3, Firefox 3.5 si predecesoarele lor, pentru a vizualiza Gmail, Google Calendar, Talk, Docs si Sites vor pierde anumite functii.

Masura face parte dintr-o tendinta de a opri utilizarea vechilor browsere, care pot fi nesigure si nu mai sunt suficient de sofisticate pentru a face fata noilor tehnologii web.

Statisticile prezentate de StatCounter ne arata ca aproximativ 17% dintre utilizatori trebuie sa-si schimbe browser-ul, dupa anuntul Google.

Astfel, de la 1 august, Google va suporta numai "browserele moderne". Asta inseamna cele mai recente versiuni lansate de Chrome, Firefox, Internet Explorere si Safari.

"Aceste browsere noi sunt mai mult decat moderne, ele reprezinta o necesitate pentru viitor", a spus vicepresedintele Google, Venkat Panchapakesan.

La mijlocul lunii mai, Mozilla, care dezvolta Firefox, a demarat un plan prin care va determina pe cei 12 milioane de utilizatori, care folosesc acest browser, sa-si actualizeze versiunea.

Campania Microsoft de a stopa utilizarea versiunii Internet Explorer 6 este una dintre cele mai longevive. La nivel global, aproximativ 11% dintre browsere sunt IE6, sustin cifrele communicate de Microsoft.

Dintre cei care folosesc IE6 pe Internet, aproximativ 34% sunt chinezi, 22,3 sud-coreeni si 11,6 vietnamezi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#browsere internet google, #internet explorer safari firefox google chrome, #versiuni browsere internet , #Chrome