Alianta istorica intre Google, Microsoft si Facebook

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 14:37
6660 citiri
Alianta istorica intre Google, Microsoft si Facebook
Foto: Arhiva

O alianta fara precedent intre Google, Facebook, Microsoft, LinkedIn si Yahoo, alaturi de alte 10 mari companii din industria Internetului s-a nascut pentru a face front comun impotriva phishing-ului, a mesajelor care indeamna utilizatorii sa dea propriile date pe site-uri care, desi par legitime, sunt concepute special pentru a fura informatii.

Gigantii Internetului au creat proiectul DMARC.org, pentru combaterea acestor mesaje inselatoare, special proiectate pentru a fura informatii sensibile, cum ar fi coordonatele bancare, parole, numarul cardului de credit, relateaza key4biz.it.

Companiile de web, impreuna cu serviciile financiare precum America Corp., Fidelity Investments, Agari Data si PayPal, isi propun ca prin acest proiect botezat DMARC.org (Domain-based Message Authentication) sa promoveze un set standard de tehnologii (in parte bazate pe cele existente deja) care ofera mai multa securitate utilizatorului.

In prezent, PayPal foloseste asemenea tehnologii de autentificare, CEO-ul Brett McDowell sustinand ca, in acest fel, in fiecare zi sunt blocate circa 200.000 de e-mailuri false.

Adam Dawes, de la Google, a afirmat ca "a fi tinta unui atac phishing este una dintre cele mai grave experiente pentru utilizatorii de Internet, iar cea mai buna protectie ar fi ca mailurile inselatoare, folosite ca momeala, sa nu ajunga in cutiile lor postale."

Potrivit analistilor, proiectul este foarte important deoarece, spre deosebire de incercarile anterioare, se bucura de fortele unite ale principalilor lideri mondiali in furnizarea de retele si servicii de posta electronica.

Conform sursei citate, chiar daca se va conduce la autentificarea fiecarui e-mail, este dificil sa se combata in totalitate flagelul de escrocherie prin intermediul mesajelor e-mail, dar cel putin escrocii vor trebui sa gaseasca noi adrese la care sa trimita atacurile lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#phishing mail, #protectie phishing, #atac phishing, #DMARC phishing , #Facebook