Google va cumpara Twitter, pentru a detrona Facebook? Ar fi ca si cand Microsoft ar fi preluat Yahoo

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 21:47
3622 citiri
Google va cumpara Twitter, pentru a detrona Facebook? Ar fi ca si cand Microsoft ar fi preluat Yahoo

In aceasta saptamana au aparut din nou zvonuri ca Google ar fi interesata sa cumpere reteaua sociala Twitter.

Nu e prima data cand apar astfel de informatii, care in trecut s-au dovedit a fi neadevarate.

Potrivit unor surse citate de Telegraph, reteaua sociala ar fi angajat firma Goldman Sachs sa o consilieze in legatura cu doua oferte de preluare, una dintre ele fiind depusa de gigantul Google.

Pana la aceasta ora, niciuna dintre parti nu a infirmat sau confirmat zvonul.

Iti amintesti cum aratau Facebook, Yahoo, Google si alte site-uri populare acum cativa ani? (Galerie foto)

Insa Business Insider aminteste ca a mai existat un precedent de acest gen.

In 2008, Microsoft a incercat sa cumpere Yahoo.

Compania lui Bill Gates era ingrijorata ca Google incepe sa domine o piata relativ noua la acea vreme, anume cautarea pe Internet.

Microsoft a incercat sa ii tina piept cu un serviciu similar, motorul de cautare Windows Live Search (in prezent, acesta se numeste Bing), insa a esuat.

In consecinta, conducerea a luat in considerare achizitia rivalului direct, Yahoo, care la acea vreme era numarul 2 in materie de motoare de cautare.

Din fericire pentru Microsoft, cei de la Yahoo au refuzat oferta, iar dupa cateva luni, actiunile sale s-au prabusit. La acea vreme, directorul executiv al companiei din spatele Windows a precizat ca "uneori e vorba doar despre noroc".

Google trebuie sa invete lectia

Dar asa cum Microsoft se simte amenintat de Google, cel mai mare motor de cautare este ingrijorat din cauza ascensiunii Facebook. In consecinta, compania condusa de Larry Page a incercat sa lanseze un rival direct pentru reteaua sociala, insa nu a reusit.

Google Plus fiind un esec total, gigantul IT se afla acum in aceeasi pozitie in care era Microsoft in urma cu cativa ani.

Twitter este a doua cea mai mare retea de socializare din lume, astfel ca datele colectate despre utilizatori pot fi foarte utile in razboiul cu Facebook pentru publicitate.

Daca Google o cumpara pentru suma uriasa de 50 de miliarde de dolari, sa zicem, costurile vor fi in realitate mult mai mari, deoarece integrarea serviciului va fi dificila si va dura mult timp.

In plus, nici nu prea are sens o astfel de achizitie, in acest moment, avand in vedere ca firmele care vor sa se promoveze in mediul online vor apela tot la Facebook, deoarece toata lumea e pe Facebook, arata Business Insider. Mai mult, reteaua sociala devine din ce in ce mai buna in a personaliza reclamele, pentru a face si mai multi bani.

Google trebuia sa achizitioneze Twitter in 2009, cand ar fi dat pe reteaua sociala doar un miliard de dolari, adica 3% din veniturile sale. Dar aceasta sansa a trecut, conchide publicatia citata.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Google cumpara Twitter, #Google achizitie Twitter, #Google discutii Twitter, #Google preluare Twitter , #Facebook