ICEEfest 2015: Workshopuri Facebook si Google, giganti cu venituri cat jumatate din PIB-ul Romaniei

Joi, 14 Mai 2015, ora 12:48
2445 citiri
ICEEfest 2015: Workshopuri Facebook si Google, giganti cu venituri cat jumatate din PIB-ul Romaniei

Facebook si Google au realizat in perioada ianuarie-martie 2015 venituri cumulate de 20,8 miliarde de euro, ceea ce reprezinta aproximativ jumatate din produsul intern brut trimestrial al Romaniei.

Mai exact, compania din spatele celui mai mare motor de cautare a raportat venituri de 17,3 miliarde de dolari in primul trimestru din 2015 si un profit de 3,6 miliarde de dolari, iar Facebook a avut venituri de 3,5 miliarde de dolari si profit de 0,51 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, Google si Facebook stabilesc standarde in marketingul digital, genereaza industrii colaterale de sine statatoare (agentii specializate, aplicatii), iar deciziile lor pot face sa dispara sau sa apara zone intregi de business online - si nu numai, potrivit unui comunicat remis Ziare.com de organizatorii evenimentului ICEEfest 2015.

Prezentari la ICEEfest

Ambele companii vor avea prezentari-cheie si cate un workshop dedicat in cadrul ICEEfest 2015, mai exact in cea de-a doua zi a evenimentului (vineri, 12 iunie 2015).

Astfel, cei de la Facebook vor sustine workshopul "Facebook: Performance Marketing in Multi-Device World", care va avea loc vineri, 12 iunie 2015, pe scena KNOW-HOW.

Gazda acestui workshop va fi Mert Canli, Regional Product Marketing Manager Facebook, iar speakerii vor fi Rustam Ziganshin, Agency Partner CEE Facebook, si Robert Bednarski, Head of CEE Facebook.

Prima zi de ICEE Fest: Care sunt campaniile castigatoare

Tot vineri, 12 iunie, va avea loc si workshopul Google, care are ca tema "Video and mobile: the two winning strategies in online performance". Trainerii vor fi Julia Karr, Branding Expert Google US, si Oana Dumitrescu, Analytical Lead, Google Romania.

"Din abordare temelor propuse de cei doi playeri cheie se vede clar ca ambele companii pun accent pe ecosistemele pe care le-au creat si care sunt capabile sa genereze vanzari si business. In plus, regasim cateva tendinte clare: importanta video, cu vizarea clara a veniturilor mult mai mari, inca, regasite in zona de TV, cat si migrarea consumatorilor catre platformele mobile care, in curand, vor deveni 'primul ecran' la care se raporteaza consumatorul", explica Dragos Stanca, organizator ICEEfest.

Facebook si Google vor fi reprezentate si pe scena INNOVATION. Astfel, in cea de-a doua zi a festivalului va avea loc sesiunea "A Room With A Global Giant View", la care vor participa Robert Bednarski si Rustam Ziganshin de la Facebook, Doina Costache, Regional Client Partener Manager, Google APAC (Asia-Pacific).

In sesiunea gigantilor va prezenta si Scott Thwaites, Partener Manager EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa) la Twitter, platforma care inregistreaza o crestere vizibila de popularitate si in Romania si in regiunea CEE.

C.P.

Citeste si:
Premierul britanic Boris Johnson a devenit din nou tată. Nimeni nu știe câți copii are politicianul!
Premierul britanic Boris Johnson a devenit din nou tată. Nimeni nu știe câți copii are politicianul!
Soţia premierului britanic Boris Johnson, Carrie, a dat naştere unei fetiţe, a anunţat cuplul, al doilea lor copil, după Wilfred, născut în aprilie 2020, şi cel puţin al şaptelea al...
Reacție după apariția a două românce în topul celor mai influente personalități din Europa: "Un exemplu că situația poate fi mereu mai bună, oricât de întunecat ar părea prezentul"
Reacție după apariția a două românce în topul celor mai influente personalități din Europa: "Un exemplu că situația poate fi mereu mai bună, oricât de întunecat ar părea prezentul"
Au început să apară reacții după ce Laura Kovesi, fosta șefă DNA și actual procuror șef al Parchetului European, și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, au apărut în topul...