Cum ar putea Google Glass sa inoveze medicina (Video)

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 18:24
1595 citiri
Cum ar putea Google Glass sa inoveze medicina (Video)
Foto: glass-apps.org

Royal Philips si Accenture au anuntat, luni, succesul folosirii Google Glass pentru a imbunatati timpul de interventie in cazul operatiilor chirurgicale si pentru a spori eficienta tratarii complicatiilor din timpul procedurilor invazive.

Astfel, ochelarii inteligenti se conecteaza la sistemul Philips IntelliVue Solutions, transmitand doctorului datele pacientului, precum si istoricul sau medical.

Astfel, este facilitat accesul medicului la informatii clinice importante, fara ca acestuia sa-i fie perturbata atentia si fiind apt sa continue interventia, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Demonstratia noului concept dovedeste cum personalul specializat care il utilizeaza se poate concentra pe nevoile pacientului in timpul operatiei chirurgicale, avand in fata toate datele acestuia. De asemenea, medicul poate supraveghea semnele vitale ale pacientului de la distanta sau poate solicita asistenta medicilor din alte sali, mai sustin cei care au realizat experimentul.

"Traim inr-o lume in continua transformare, iar agilitatea si progresul din industriile conexe domeniului in care performam sunt cele mai bune modalitati de a le oferi oamenilor solutii practice, eficiente, care sa le usureze stilul de viata si care sa le consume cat mai putin timp", a explicat Michael Mancuso, CEO, Patient Care & Clinical Informatics al diviziei de Healthcare de la Philips.

"Acest studiu demonstreaza cum doctorii pot obtine acces la informatii importante in timp util, astfel incat ei pot aloca mai multa atentie pacientului si pot monitoriza cu mai multa exactitate evolutia starii de sanatate a acestuia. Este un prim pas in a demonstra cum tehnologia ne poate ajuta sa ne imbunatatim calitatea vietii", a adaugat acesta.

Cercetatorii de la Philips au creat laboratorul Digital Accelerator, o platforma inovatoare, ce reuneste echipe multidisciplinare din Olanda si India carora li s-au alaturat si specialistii de la laboratoarele Accenture Technology, cu care se vrea cercetarea multiplelor utilizari ale ochelarilor Google si beneficiile pe care le au in eficientizarea functionarii blocului operator.

Scopul acestui proiect a fost sa demonstreze ca Philips IntelliVue Solutions si Google Glass pot imbunatati performanta medicala, pentru ca apoi sa continue explorarea altor oportunitati de a integra cele doua tehnologii in depistarea si tratarea diferitelor afectiuni medicale.

In ce sectoare s-ar putea extinde cercetarile

- Posibilitatea de a verifica in timp real, cu ajutorul Google Glass, semnele vitale ale pacientilor;

- Posibilitatea de a cere informatii sau imagini de la alti diagnosticieni din spital;

- Posibilitatea de a vedea pacientul in salonul de reanimare;

- Posibilitatea de a participa si de a sustine conferinte cu alti specialisti;

- Posibilitatea de a inregistra operatiile in scopul de a fi folosite ca modalitate de buna practica in interventii asemanatoare.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singur rău printr-o metodă simplă
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singur rău printr-o metodă simplă
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#Google Glass medicina, #Google Glass operatii medicina, #Google Glass doctori , #Glass