Google dezvoltă un rival la ChatGPT. A investit sute de milioane de dolari într-un startup de AI

Luni, 06 Februarie 2023, ora 20:35
1931 citiri
Google dezvoltă un rival la ChatGPT. A investit sute de milioane de dolari într-un startup de AI
Inteligență Artificială FOTO: Pixabay.com

Google a realizat o importantă investiție într-un startup de AI. Gigantul american a investit aproximativ 300 de milioane de dolari în startup-ul de inteligență artificială generativă Anthropic, susțin surse citate de Financial Times.

În urma investiției, Google ar ajunge să dobândească aproximativ 10% din acesta. Google a confirmat că are un contract mare cu Anthropic, însă, nu a oferit alte detalii< scrie profit.ro.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Google a acordat o investiție de „aproape 400 de milioane de dolari” startup-ului Anthropic, care „testează un rival al ChatGPT”. Ulterior, Financial Times a relatat, citând surse apropiate tranzacției, că suma investită de Google este de 300 de milioane de dolari, gigantul tech luând, în schimb, un pachet de 10% din acțiunile Anthropic.

Startup-ul Anthropic a fost lansat în anul 2021, la San Francisco, de frații Daniela și Dario Amodei, doi foști membri ai organizației OpenAI, care a creat robotul virtual ChatGPT. Chatbot-ul lor, aflat în teste, se numește Claude și ar urma să fie lansat pentru publicul larg în următoarele luni, scrie startupcafe.ro.

Nici Google, nici Anthropic nu au comentat sumele vehiculate în presă. În schimb, a fost anunțat un parteneriat între startup-ul Anthropic și Google Cloud.

Anul trecut, Anthropic a obținut investiții de circa 530 de milioane de dolari, cu participarea masivă a lui Sam Bankman-Fried, fondatorul platformei crypto FTX, care a intrat între timp, în procedură de insolvență, potrivit Cointelegraph. Sam Bankman-Fried ar fi făcut investiția și prin Alameda Research, compania sa de investiții, care stă la baza prăbușirii exchange-ului crypto FTX.

#Google, #rival chat GPT, #robot , #Google
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
ChatGPT nu este infailibil.Si este inca departe de a fi cu adevarat