Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian

Joi, 18 Aprilie 2024, ora 10:45
1638 citiri
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Sediul Google FOTO Facebook /Unstop

Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la concedierea a aproape o treime dintre protestatari.

Peste 100 de angajați Google au protestat marți, 16 aprilie, împotriva Project Nimbus, un contract de 1,2 miliarde dolari prin care Google oferă servicii cloud Israelului. Manifestanții au ocupat mai multe birouri ale companiei, printre care cel al lui Thomas Kurian, seful diviziei cloud a companiei.

După opt ore de protest în biroul acestuia, mai mulți angajați au fost scoși în catușe de către poliția locală din clădire. Toți fac parte din totalul de 28 de protestatari care au fost concediați prompt de către companie, scrie Wired.

Google a confirmat că 28 de angajați au fost concediați, iar decizia a fost motivată oficial de faptul că aceștia au „împiedicat alți angajați să lucreze și să aibă acces” în birourile companiei.

Contractul de servicii cloud a devenit public în 2021 și a fost criticat de-a lungul anilor de angajații Google însă a devenit tot mai controversat pe fondul conflictului din Fâșia Gaza în urma căruia ar fi murit peste 34.000 de palestinieni din 7 octombrie 2023 până în prezent.

Jane Chung, purtătorul de cuvânt al grupului „Fără Tehnologie pentru Apartheid”, format din angajați musulmani și evrei din domeniu, susține că printre cei 28 de angajați concediați se numără mai mulți care au acceptat un tricou de la protestatari sau au stat în apropierea lor la o manifestație în afara clădirii.

Quarterly Report - Editia 4

Opera și Google fac echipă. Cu ce îmbunătățiri vine browser-ul
Opera și Google fac echipă. Cu ce îmbunătățiri vine browser-ul
Utilizatorii browserului Opera beneficiază de mult timp de capacitățile AI dezvoltate de OpenAI, integrate în asistentul AI încorporat, Aria. Recent, Opera a anunțat o colaborare cu Google...
Google Photos pregătește o nouă funcție de editare video: Moment Cinematic. Ce știe să facă
Google Photos pregătește o nouă funcție de editare video: Moment Cinematic. Ce știe să facă
Google Photos nu este doar una dintre cele mai bune aplicații de galerie pentru Android, fiind preinstalată pe aproape toate dispozitivele Android, ci și o platformă care face retrăirea...
#Google, #angajati Google, #concedieri google, #Israel Gaza razboi , #Google