Google a prezentat o nouă funcție destinată să ajute elevii cu temele școlare. Cum se poate accesa

Miercuri, 15 Mai 2024, ora 16:23
1585 citiri
Google a prezentat o nouă funcție destinată să ajute elevii cu temele școlare. Cum se poate accesa
FOTO: GSMArena

În cadrul conferinței I/O de astăzi, Google a prezentat o nouă funcție pentru Circle to Search, destinată să ajute elevii cu temele școlare. Atunci când un elev evidențiază un exercițiu pe care nu îl poate rezolva, va primi instrucțiuni pas cu pas pentru a rezolva probleme de fizică și matematică.

Mai târziu în acest an, Circle to Search va putea ajuta la rezolvarea unor probleme mai complexe, implicând formule simbolice, diagrame și grafice. Aceasta este posibilă datorită noului model LearnLM de la Google, care îmbunătățește produsele și modelele de învățare.

Google afirmă că Circle to Search este deja disponibil pe peste 100 de milioane de dispozitive și va fi extins pe încă 100 de milioane până la sfârșitul anului.

Ce actualizări mai pregătește Google

Gemini pe Android va înțelege „în curând” în ce aplicație se află utilizatorul și ce face acesta, pentru a oferi asistență mai utilă. De exemplu, dacă utilizatorul vizionează un videoclip pe YouTube, va putea adresa întrebări despre acel videoclip. De asemenea, va permite utilizatorilor să tragă și să fixeze imagini generate în Gmail, Google Messages și „alte locuri”.

Utilizatorii Gemini Advanced vor putea adresa întrebări despre fișiere PDF vizualizate, fără a fi necesară derularea prin multiple pagini. Aceste funcții vor fi disponibile pentru „sute de milioane de dispozitive” în următoarele luni.

Gemini Nano, modelul de bază pe dispozitiv, va primi o actualizare „mai târziu în acest an” pe dispozitivele Pixel, devenind Gemini Nano cu Multimodalitate. Acesta nu va procesa doar text local, ci va înțelege și informații contextuale precum imagini, sunete și limbaj vorbit.

Capacitățile multimodale ale Gemini Nano vor fi disponibile pentru TalkBack „mai târziu în acest an”, ajutând persoanele nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere să primească „descrieri mai bogate și mai clare ale evenimentelor dintr-o imagine”. Deoarece Gemini Nano funcționează pe dispozitiv, descrierile sunt rapide și funcționează chiar și fără conexiune la internet.

În plus, Google testează o nouă funcție care folosește Gemini Nano pentru a oferi alerte în timp real în timpul unui apel, dacă detectează „tipare de conversație asociate în mod obișnuit cu escrocheriile”.

Quarterly Report - Editia 4

Opera și Google fac echipă. Cu ce îmbunătățiri vine browser-ul
Opera și Google fac echipă. Cu ce îmbunătățiri vine browser-ul
Utilizatorii browserului Opera beneficiază de mult timp de capacitățile AI dezvoltate de OpenAI, integrate în asistentul AI încorporat, Aria. Recent, Opera a anunțat o colaborare cu Google...
Google Photos pregătește o nouă funcție de editare video: Moment Cinematic. Ce știe să facă
Google Photos pregătește o nouă funcție de editare video: Moment Cinematic. Ce știe să facă
Google Photos nu este doar una dintre cele mai bune aplicații de galerie pentru Android, fiind preinstalată pe aproape toate dispozitivele Android, ci și o platformă care face retrăirea...
#Google, #elevi, #teme , #Google