Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto

Vineri, 19 Aprilie 2024, ora 15:18
7538 citiri
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
FOTO Unsplash

Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost.

Începând cu luna viitoare, toți utilizatorii platformei vor putea beneficia de funcții alimentate de inteligență artificială, precum Magic Eraser, Photo Unblur și Portrait Light, fără a necesita un abonament plătit.

Această decizie marchează o schimbare semnificativă în strategia companiei, oferind gratuit funcții avansate care, până acum, erau accesibile doar prin abonamentul de 20 de dolari pe an.

Gratuitatea acestor servicii va fi disponibilă pentru utilizatorii care dispun de computere cu mai mult de 3 GB de RAM, Chromebook Plus cu versiunea 118 sau ulterioară, dispozitive Android care rulează versiunea 8.0 sau mai recentă și dispozitive iOS cu versiunea 15 sau ulterioară.

Ce funcții vor fi disponibile

Magic Eraser, comparabil cu funcția de generative fill din Photoshop, permite utilizatorilor să elimine obiecte nedorite din fotografii, înlocuindu-le cu texturi din contextul înconjurător. Photo Unblur este destinat îmbunătățirii clarității fotografiilor care nu sunt în focus, aplicabil nu doar imaginilor noi, ci și celor existente în arhiva utilizatorilor, scrie Digital Trends.

Pe lângă aceste funcții, Google își extinde și capabilitățile Magic Editor, lansat inițial pe dispozitivele Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Acest instrument folosește tehnologie AI generativă pentru a permite utilizatorilor să efectueze editări complexe într-un mod simplificat, cum ar fi reproiectarea unui subiect în fotografie sau schimbarea culorii cerului.

Quarterly Report - Editia 4

Google introduce noi reguli pentru ștergerea conturilor și a datelor din aplicații
Google introduce noi reguli pentru ștergerea conturilor și a datelor din aplicații
Google a anunțat o nouă regulă pentru aplicațiile din magazinul Google Play, menită să abordeze problema aplicațiilor abuzive. Astfel, dacă o aplicație solicită crearea unui cont de...
Google și DNSC lansează campania pentru combaterea dezinformării în perioada pre-electorală
Google și DNSC lansează campania pentru combaterea dezinformării în perioada pre-electorală
Google și Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au anunțat lansarea unei campanii pentru combaterea dezinformării în perioada pre-electorală din România. Campania are...
#Google, #photoshop, #editare, #foto , #Google