Masinile Google care se conduc singure, implicate in 11 accidente - De vina au fost oamenii

Marti, 12 Mai 2015, ora 13:13
6944 citiri
Masinile Google care se conduc singure, implicate in 11 accidente - De vina au fost oamenii
Foto: Blog Google

Masinile autonome realizate de Google au fost implicate in 11 accidente minore, in cei sase ani de cand compania a lansat proiectul.

The Next Web aminteste ca principiul care a condus la constructia autovehiculelor care se conduc (aproape) singure a fost reducerea numarului de accidente.

In SUA, 94% din aceste evenimente tragice se intampla din cauza factorului uman.

Google are 20 de masini autonome pe sosele. Impreuna, acestea au parcurs 1,7 milioane de mile in cei 6 ani de la debutul proiectului. Compania sustine ca un astfel de automobil poate merge singur cam 10.000 de mile pe saptamana, cam cat conduce, in medie, un american.

Se spulbera visul masinilor care se conduc singure? Accidente cu autoturisme autonome in SUA

Insa pe distantele parcurse, in special in zonele urbane, acestea au fost implicate in 11 accidente minore, arata sursa citata. Ceea ce este interesant e faptul ca Google sustine ca nu a fost vina masinilor autonome, ci a celorlalti participanti la trafic.

Au existat diverse situatii in care atentia soferilor era distrasa de telefonul mobil, iar o persoana chiar canta la trompeta.

Google incearca sa evite astfel de situatii, asa ca invata din greseli. De exemplu, masinile autonome nu vor intra direct in intersectie imediat ce lumina semaforului s-a facut verde, deoarece atunci se "inghesuie" toata lumea.

La un moment dat, un ciclist era sa intre in contact cu autovehiculul autonom, dar camerele cu "vedere" la 360 de grade l-au observat, i-au prezis traiectoria si a asteptat pana cand a trecut.

Sursa: Medium.com/Google

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#accidente masina autonoma Google, #masina conduce singura Google, #accidente masina conduce singura Google, #accidente masini conduc singure , #lansare