Cofondatorul Google si-a eliberat agenda: Ce se pregateste sa faca

Autor: Ana Ilie
Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 19:03
3130 citiri
Cofondatorul Google si-a eliberat agenda: Ce se pregateste sa faca
Foto: Google

Larry page, cofondatorul si directorul executiv Google, si-a delegat majoritatea sarcinilor de serviciu unui subordonat si si-a facut timp pentru sarcini mult mai ambitioase.

In varsta de 41 de ani, Page spune ca cea mai importanta companie de Internet a lumii este pregatita sa ofere o parte din banii generati de motorul de cautare pentru o felie din produsele tehnologice ale urmatorului secol, scrie Financial Times.

Seful Google este de parere ca posibilitatile noastre, peste 100 de ani, ar putea include "o rezolvare a multora dintre problemele pe care le avem ca oameni".

Page continua sa creada in principiile altruiste si ambitiile supradimensionate cu care a creat Google, impreuna cu Sergey Brin. "Societatea este principala noastra tinta. Am incercat mereu sa spunem asta prin Google. Nu cred ca am reusit asta atat cat am dorit", spune acesta.

Principalul scop al Google ("sa organizeze informatia lumii si sa o faca accesibila si utilizabila universal") a devenit prea mic pentru Page, care tinteste acum sa foloseasca banii generati de motorul de cautare pentru a "cumpara" bucati din tehnologiile viitorului, de la biotehnologie la robotica. Aceste industrii vor inregistra un boom in viitor, spune seful Google, si vor produce schimbari fundamentale in viata oamenilor.

"Am intrat pe un teritoriu necartografiat. Incercam sa ne lamurim. Cum folosim toate aceste resurse... ca sa avem un impact mult mai pozitiv asupra lumii?", explica acesta.

Page estimeaza ca numai aproximativ 50 de investitori urmaresc sa dea bani pe tehnologiile care au potentialul de a aduce o schimbare materiala in vietile majoritatii oamenilor.

Noile tehnologii, spera Page, vor face afacerile de 10 ori mai eficiente, ceea ce ar trebui sa se traduca prin preturi mai mici. "Cred ca lucrurile pe care le doresti ca sa traiesti mai confortabil ar putea deveni mult mai ieftine", spune acesta, care insista ca robotii pot prelua munca a noua din zece angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Larry Page Google tehnologiile viitorului, #Larry Page Google investitii , #Larry Page