Google anunta schimbari majore la motorul de cautare

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 20:44
3306 citiri
Google anunta schimbari majore la motorul de cautare
Foto: Bloomberg

Gigantul IT Google a propus schimbarea motorului sau de cautare, in incercarea de a intra in gratiile Comisiei Europene, care ancheteaza compania pentru concurenta neloiala.

Astfel, serviciile proprii vor fi diferentiate de cele ale rivalilor printr-un logo, in paginile cu rezultate, informeaza Bloomberg.

In plus, Google va afisa si trei linkuri catre companiile concurente, care ofera produse similare.

De asemenea, site-urile specializate pe cautarea de produse sau pe interogari cu caracter local vor putea avea optiunea ca unele informatii sa nu fie inregistrate sau folosite de catre Google.

In plus, editiile online ale ziarelor vor avea la dispozitie un mecanism prin care vor controla amanuntit continutul publicat in Google News.

Gigantul IT a mai fost de acord sa nu mai includa in contractele de publicitate obligatia de colaborare exclusiva in domeniul online, astfel ca firmele pot demara campanii de promovare si prin intermediul altor platforme.

Comisarul pentru Concurenta Joaquin Almunia a incercat sa ajunga la un acord cu Google pentru inchiderea anchetei fara sa aplice amenzi, in timp ce marii rivali precum Microsoft si TripAdvisor au exercitat presiuni asupra autoritatilor de reglementare pentru a obliga Google sa isi modifice practicile.

Companiile concurente si utilizatorii vor avea la dispozitie o luna sa analizeze schimbarile propuse de Google.

"Nu cred ca aceste lucruri vor schimba ceva cu adevarat, pentru ca nu reprezinta modificari in algoritmul de cautare, care este cel mai important aspect, ci doar in ceea ce priveste modalitatea de afisare a rezultatelor", a precizat analistul Ed Barton de la Strategy Analytics, care sugereaza faptul ca Google va continua sa afiseze mai intai serviciile proprii, iar abia apoi pe cele ale rivalilor in paginile de cautare.

Un purtator de cuvant al companiei a precizat ca gigantul IT va coopera cu Comisia Europeana in continuare pentru a gasi cea mai buna rezolvare a plangerilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#Google schimba motor cautare, #modificari Google motor cautare, #Google schimbari , #Larry Page