Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Viata lui Larry Page, co-fondatorul Google, care are o avere de peste 37 de miliarde de dolari

Sambata, 19 Martie 2016, ora 12:49
17155 citiri
Viata lui Larry Page, co-fondatorul Google, care are o avere de peste 37 de miliarde de dolari
Foto: Google Plus/Larry Page

Larry Page conduce una dintre cele mai influente companii IT din lume si averea sa este estimata la 37,4 miliarde de dolari. Insa cum a ajuns un programator american sa faca atat de multi bani?

El este co-fondatorul Google, iar in prezent conduce compania-mama Alphabet.

Business Insider a realizat o scurta biografie a omului de afaceri care a adus Internetului o schimbare semnificativa.

Ce face misterioasa vaduva a lui Steve Jobs cu o avere de peste 14 miliarde de dolari

- Lawrence (Larry) Page s-a nascut pe 26 martie 1973 si este al doilea fiu al cuplului Gloria si Carl Page. La acea vreme, ambii parinti predau informatica la Michigan State University. In consecinta, copiii lor au crescut inconjurati de calculatoare si reviste de stiinte si tehnica.

- Larry a urmat cursurile unei scoli bazate pe programa Montessori, care ajuta elevii sa-si dezvolte creativitatea si le insufla un grad foarte mare de independenta. El considera ca acest lucru i-a modelat gandirea si ca l-a ajutat foarte mult in cariera.

- La varsta de 12 ani, Page a citit o biografie a inventatorului Nikola Tesla, care era uitat de toata lumea si inglodat in datorii atunci cand a murit. A fost atat de impresionat de finalul trist incat a decis sa realizeze tehnologii inovatoare si sa faca in asa fel incat sa nu ajunga in situatia lui Tesla.

- In afara de pasiunea pentru electronice, Page a "cochetat" si cu saxofonul in primii ani de viata. La un moment dat, el a recunoscut ca muzica a fost partial "vinovata" pentru cultura organizationala de la Google.

- In timpul studentiei la Universitatea din Michigan, Page a inceput sa se gandeasca la viitorul transportului, un domeniu de care mai este interesat si astazi (vezi masina fara sofer). La acea vreme, impreuna cu cativa colegi au realizat un autovehicul cu ajutorul caruia studentii se putea deplasa rapid intre campusuri.

- Dupa absolvire, Page s-a indreptat catre Stanford pentru studiile de doctorat. Aici l-a intalnit pe Sergey Brin, in 1995. Cei doi au devenit prieteni apropiati, in special datorita pasiunii comune pentru tehnologie.

- Dar cum i-a venit lui Page ideea afacerii ce l-a facut miliardar? La 23 de ani, el s-a trezit intr-o dimineata cu o intrebare in minte: cum ar putea face sa descarce tot web-ul. Pornind de la aceasta idee, el si prietenul sau au inceput sa lucreze la motorul de cautare pe Internet, pe care initial l-au botezat BackRub.

- Cei doi au inregistrat domeniul Google.com in septembrie 1997, misiunea lor fiind sa organizeze informatia disponibila pe Internet.

- Page a recunoscut ca e mai bun la conceperea unor idei de ansamblu decat la management, in parte pentru ca nu e foarte sociabil. Ca lider, el se axeaza in special pe rezultate si are o afinitate pentru ideile ambitioase, iesite din comun.

- Omid Kordestani, care a investit in Google si este un apropiat de-al lui Page, l-a descris ca fiind curios si idealistic. De asemenea, vrea sa schimbe lumea si sa realizeze lucruri care sa aiba impact asupra vietii oamenilor.

- Page a fost directorul executiv al Google pana in 2001, cand Eric Schmidt a fost adus la conducere de cei doi co-fondatori.

- La inceput, aceasta situatie a fost putin ciudata, insa Page s-a obisnuit si a inceput sa-i placa faptul ca nu mai trebuie sa se ocupe atat de mult de treburile de zi cu zi legate de management.

- In 2007, el a simtit ca in continuare petrecea prea mult timp in sedinte si intalniri, asa ca a scapat de asistentii sai, pentru ca sa vorbeasca direct cu cei care il cautau.

- Chiar daca nu mai era director executiv, asta nu inseamna ca nu se mai implica in dezvoltarea produselor Google. Ba mai mult, el a pus la punct toate detaliile achizitiei sistemului de operare Android, fara ca Schmidt sa stie pana in ultima clipa.

- In 2011, Page s-a intors in functia de director executiv, dupa un deceniu de pauza.

- El a reorganizat structura manageriala a companiei, iar pana la finalul lui 2012 compania a lansat reteaua sociala Google+, primul laptop Chromebook, ochelarii inteligenti Google Glass, serviciul de Internet ultra-rapid Fiber si multe altele.

- Page a condus Google pana in 2015, cand compania a fost restructurata, iar Page a devenit directorul executiv al grupului Alphabet, in timp ce Google a devenit o divizie a companiei-mama.

- In consecinta, el petrece cel mai mult timp in dezvoltarea de noi tehnologii, in intalniri si recrutarea si promovarea oamenilor talentati.

- Forbes estimeaza ca Page are o avere de 37,4 miliarde de dolari, fiind pe locul al 12-lea in randul celor mai bogati oameni ai planetei.

- Omul de afaceri isi tine viata personala departe de ochii presei de scandal. El locuieste impreuna cu sotia sa si cei doi copii in Palo Alto, intr-o casa de 7 milioane de dolari. De asemenea, pe proprietate mai sunt si alte doua locuinte ecologice.

- Cel mai scump moft al sau este un iaht care a costat 45 de milioane de dolari. Ambarcatiunea e dotata cu un helipad si cu un jacuzzi.

- In afara de Google si Alphabet, el a mai investit in Planetary Resources (al carui scop este extragerea mineralelor din asteroizi), in producatorul de masini electrice Tesla, dar si in Twitgale, un startup de carti pentru copii fondat de sora sa vitrega.

- De asemenea, in 2006 a fondat in memoria tatalui sau The Carl Victor Page Memorial Foundation, o fundatie care a strans pana in prezent active in valoare de 1,37 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#viata Larry Page, #avere Larry Page, #avere cofondator Google , #Larry Page
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
Cand o sa vorbiti de absolventul IT (Automatica) ...500 euro / luna