Ziare.com

Sfidarea chineza: Map World mai tare ca Google

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 12:33

   

Sfidarea chineza: Map World mai tare ca Google
Map World este noul serviciu de cartografiere online, lansat in China. Map World dispune de cea mai mare arhiva de informatii despre China.

Harta lumii poate fi accesata de orice utilizator de Internet, avand si varianta in limba engleza. Este prezentata si harta Romaniei cu toate rutele de transport si localitatile, in limba romana.

Noul serviciu de cartografiere online din China lanseaza o provocare pentru Google Maps, informeaza La Stampa."

Oficiul national de cartografiere chinez a lansat oficial Map World, consemnand faptul ca site-ul detine cea mai mare arhiva de informatii geografice despre China, avand 120.000 de puncte de interes, cum ar fi hoteluri, restaurante, intitutii guvernamentale, drumuri si banci.

Pentru 319 orase din China, sistemul ofera imagini la o rezolutie de 60 de centimetri, iar pentru unele orase chiar harti tridimensionale.

In timp ce Nokia a obtinut licenta pentru hartile de la Map World, gratie unui joint-venture cu o firma din Shanghai, Google nu a prezentat documentatia necesara pentru hartile chinezesti. Utilizatorii de Internet pot folosi hartile Map World, accesand site-ul tianditu.cn .

Site-ul prezinta si varianta in limba engleza, putand accesa si harta Romaniei, unde puteti vedea toate rutele de transport si localitatile, in limba romana.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3884 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

d-le Albulescu

poate ma lamuriti si pe mine ce fel de rezolutie au imaginile! ca de "imagini la o rezolutie de 60 de centimetri" n-am mai auzit pana acum! s-a inventat un nou sistem???

 

e cool...cum ar zice Eba...

Eba si Vanghelie invata ceva nou....dupa google

 

Interesant

Dar mai au un pic pina la Google Earth&map.

 

Ehe!

Intre timp Google a lansat alte aplicatii mai valoroase.

 

Numarul de specialisti care lucreaza pentru Chinaa este mare si va creste in viitor...Natiunile inteleg deja ca nu-i vor putea impiedica sa se dezvolte impetuos...

Carcotasii buni de bascalie se vor gandi serios la asta abia cand o vor simti pe pielea lor... atunci insa va fi cam tarziu ca sa mai poata face ceva... Prostia si spune cuvantul... cu soldati nu se se mai pot castiga decat temporar razboaiele pe Terra... NATO si imperialismu;l american pierd tot mai mult teren... observati sau va place belicosheala jocului "de-a eretii si porumbeii pacii pe terra" ?
Jandarmul planetei este angajat de CHINA sa presteze pentru poporul chinez... restul stau si se inteapa cu axa Washington-Londra 'n-Basism... unde nu e cap e vai de chelie...

 

Revizuire

Georgica draga! Cred ca ar trebui sa revizuiesti titlul articolului si in special partea a doua.
Map World inca mai are de lucru pana sa se apropie de Google sau oricare alte internet mapping websites (te las pe tine sa le numesti caci sunt o multime).

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor