Cat de sigura e masina fara sofer de la Google? Dar de la Tesla? Raportul care schimba totul

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 23:24
6957 citiri
Cat de sigura e masina fara sofer de la Google? Dar de la Tesla? Raportul care schimba totul
Foto: Google

Masina fara sofer de la Google pare inca de domeniul SF, chiar daca uriasa companie incearca sa ne convinga ca suntem martorii unui moment istoric si ca automobilul e unul sigur. Un raport dat publicitatii recent arata ca probabil vom mai avea de asteptat pana sa ne achizitionam unul, din moment ce siguranta nu e chiar punctul sau forte.

Concret, dupa cum reiese din raportul comandat de autoritati, masinile Google au fost la un pas de accident, pe soselele californiene, de 13 ori, in perioada septembrie 2014 - noiembrie 2015. Fara interventia omului, accidentele ar fi avut loc, relateaza BBC.

Din raportul de 32 de pagini, care se refera la rezultatele testelor derulate intr-o perioada de 15 luni, mai reiese ca au existat 272 de cazuri in care soft-ul masinilor a detectat o "eroare", ceea ce a dus la alertarea soferului, care a preluat controlul automobilului.

In alte cazuri, desi aparusera erori sau situatii potential periculoase, soferul nu a fost alertat. Chiar si asa, acesta a preluat "fraiele" automobilului.

Nu doar Google a fost nevoita sa prezinte un astfel de raport, ci inca sase companii care au construit masini care "se conduc singure". Astfel, in cazul Tesla, dupa cum reiese din raportul prezentat, nu au existat cazuri in care soferul sa fie nevoit sa intervina.

In cazul vehiculelor Nissan, insa, s-a intervenit de 106 ori in cadrul testelor derulate de-a lungul a peste 2.000 de kilometri.

Si Renault-Nissan va lansa masini fara sofer

In cazul automobilelor Mercedez-Benz, s-a intervenit de 1.051 de ori la 2.500 de kilometri, la Bosh de 625 de ori in 1.300 de km, iar la Volkswagen de 260 de ori la 21.000 de km. Situatiile au fost insa mult mai putin periculose decat in cazul automobilelor Google.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#masini fara sofer Google siguranta, #raportv Google masini fara sofer, #siguranta masini fara sofer, #Tesla masina fara sofer , #masina