Apple a primit un miliard de dolari de la Google ca sa-i faca o favoare

Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 13:45
5221 citiri
Apple a primit un miliard de dolari de la Google ca sa-i faca o favoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul informatic american Apple Inc. a primit un miliard de dolari de la rivalul Google in anul 2014 pentru ca motorul de cautare al acestuia din urma sa fie instalat in mod preferential pe telefoanele iPhone.

Potrivit transcrierilor unor proceduri juridice care au avut loc saptamana trecuta intr-un dosar de incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala demarat de Oracle Corp. impotriva Google, un martor a dezvaluit ca motorul de cautare are un acord cu Apple care ofera producatorului telefoanelor iPhone un procent din veniturile din publicitate pe care Google le realizeaza gratie cautarilor pe Internet efectuate pe dispozitivele Apple, a declarat un avocat de la Oracle, informeaza Bloomberg.

Apple calca pe urmele Google: Ce decizie a luat pentru serviciul sau de harti

Zvonurile referitoare la sumele platite de Google catre Apple pentru ca motorul sau de cautare sa fie instalat preferential pe iPhone circula de mai multi ani, insa pana acum cele doua companii nu au dezvaluit aceste informatii. Purtatorii de cuvant ale celor doua companii au refuzat sa faca orice comentarii cu privire la informatiile dezvaluite in timpul procesului.

Annette Hurst, avocatul Oracle care a dezvaluit detaliile acordului Google-Apple, a precizat ca martorul de la Google chestionat in timpul audierilor a declarat ca "la un anumit moment partea din venituri era de 34%". Din transcrieri nu este clar daca acest procent este cel pastrat de Google sau cel platit Apple.

Apple prezinta o functie iPhone care ti-ar putea fi de ajutor, desi nu te-ai fi gandit

Cu toate acestea, atat Apple cat si Google au cerut judecatorului ca aceste declaratii sa fie secretizate, Google sustinand ca este vorba de informatii "deosebit de sensibile", deoarece ar putea afecta alte acorduri similare incheiate de Google cu alte companii.

Un acord de impartire a veniturilor dezvaluie modul in care Google, care in 2014 a realizat venituri de 66 de miliarde de dolari, poate sa asigure motorului sau de cautare pozitia de lider in competitia cu rivalii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#Apple Google, #Apple Google miliard, #Apple Google motor cautare , #stiri Google