Ziare.com

Apple, Microsoft, Google, Facebook - in pericol sa piarda miliarde de dolari

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 12:25

   

Apple, Microsoft, Google, Facebook - in pericol sa piarda miliarde de dolari
Marile companii americane Apple, Microsoft, Google, Facebook, IBM sau Yahoo ar putea pierde in viitorul apropiat miliarde de dolari, in urma dezvaluirilor lui Edward Snowden, referitoare la programele de spionaj pe scara larga si la renuntarea sau restrangerea serviciilor acestora in China.

Astfel, companiile de stat din China au inceput sa se dispenseze de serviciile unor companii din SUA, precum IBM Corp, Oracle si Cisco in favoarea tehnologiilor interne, potrivit Reuters.

"Firmele din Statele Unite, Yahoo Inc, Cisco Systems Inc, Microsoft Corp si Facebook Inc ameninta securitatea cibernetica a Chinei si a utilizatorilor sai de Internet", scrie publicatia chineza China Daily.

"Companiile americane, inclusiv Apple, Microsoft, Google, Facebook sunt toate coordonate de programul PRISM (de spionaj - n.red) pentru a monitoriza China", potrivit People Daily.

Google a avut deja probleme in China in aceasta saptamana. Luni, cenzura chineza a anuntat ca serviciile Google au fost intrerupte inainte de aniversarea a 25 de ani de la represaliile din 1989 din piata Tiananmen din Beijing.

In decembrie, Google, Microsoft, Apple, Facebook, Yahoo si alte companii de Internet au emis o scrisoare deschisa presedintelui Barack Obama si Congresului american in vederea reformarii si introducerii de restrictii cu privire la activitatile de supraveghere.

In prezent Facebook este blocat de cenzura chineza, dar compania americana a anuntat luna trecuta ca ar putea deschide un birou de vanzari in China pentru a oferi mai mult sprijin agentiilor de publicitate locale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1329 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor