Ce impozit a platit Google in Marea Britanie la venituri de 506 milioane de lire

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 20:27
2345 citiri
Ce impozit a platit Google in Marea Britanie la venituri de 506 milioane de lire
Foto: AP

Compania Google, liderul motoarelor de cautare pe Internet, a platit doar 11,6 milioane de lire sterline impozite catre Marea Britanie in 2012, la venituri de 506 milioane de lire si profituri de 36,8 milioane de lire.

Profitul total, la nivel global, a fost de 10 miliarde de dolari, arata The Guardian.

In 2011, Google a platit 6,1 milioane de lire, dar a avut pierderi de 24,1 milioane de lire si venituri de 395 milioane de lire. Gigantul american a fost acuzat insa in mod frecvent ca nu plateste destule taxe catre Marea Britanie.

Google a fost criticat pentru ca a desemnat Irlanda si nu Marea Britanie ca baza oficiala pentru vanzari in Europa, pentru a beneficia de nivelul mai scazut al taxelor impuse pentru companii de catre aceasta tara.

Un fost angajat al Google, care a povestit despre strategia companiei privind politica platii de taxe si impozite, Barney Jones, a dat documente fiscului britanic care aratau cum personalul sucursalei din Londra negocia si semna contracte cu clientii britanici.

Acestia faceau platile in conturi ale bancilor din Marea Britanie, dar afacerile era din punct de vedere tehnic derulate prin sucursala din Dublin pentru a reduce impozitele platite.

Un purtator de cuvant al Google a spus luni ca e perfect legal ca Google sa isi plateasca majoritatea taxelor in Statele Unite si a aratat cum compania are o contributie semnificativa in economia britanica prin oferirea de locuri de munca si celelate investitii.

"Ca mai toate companiile multinationale, noi ne platim grosul taxelor, care totalizeaza aproximativ 1,2 miliarde de lire, acolo unde ne-am inceput afacerea, in cazul nostru, Statele Unite. Suntem un mare contributor la economia britanica, unde am creat 2000 de locuri de munca.

Numai anul acesta am investit mai mult de 300 milioane de lire in proprietati, iar taxele care au legatura cu operatiunile pe care le derulam in Marea Britanie au totalizat mai mult de 150 milioane de lire", a spus acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Marea Britanie Google scandal impozite, #Marea Britanie Google impozite taxe, #Marea Britanie Google fisc , #stiri Google