Ce intrebari se pun la interviul de angajare la Google?

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 22:09
4553 citiri
Ce intrebari se pun la interviul de angajare la Google?
Foto: Arhiva

De curand, Google a anuntat ca vrea sa faca angajari in Romania. La ce fel de intrebari ar trebui sa se astepte cei care jinduiesc la un post in cadrul companiei?

Nu demult, presa americana a publicat o serie de intrebari pe care Google le pune celor care vor sa se angajeze in companie. Conform Capital, una dintre acestea este "Cate mingi de golf incap intr-un autobuz?". Iar raspunsul presupune un mecanism de calcul, pe care un absolvent de informatica ar putea sa-l faca, ce duce la rezultatul: 250.000 de mingi de golf.

O alta intrebare, capcana de data aceasta, este "Cat de mult trebuie sa cheltuiesti pentru a spala toate ferestrele din Seattle". Desi pare complicat, raspunsul este unul cat se poate de simplu: 10 dolari pentru fiecare fereastra. Intrebarea este una capcana pentru ca cei mai multi candidati se gandesc sa dea o suma totala, insa este vorba doar despre interpretarea sensului intrebarii.

O alta provocare capcana, care testeaza modul de reactie, este realizarea unui plan de evacuare pentru San Francisco. Reactia asteptata este ca respectivul candidat sa intrebe care este dezastrul pentru care se cere evacuarea.

Pentru a testa capacitatea candidatului de a explica lucruri complexe in cuvinte simple, acesta este rugat sa defineasca o baza de date, in doar 3 propozitii, astfel incat explicatia sa fie inteleasa de un copil de 8 ani.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#interviu angajare Google, #joburi Google , #stiri Google