China respinge acuzatiile de atac asupra Gmail

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 16:23
4722 citiri
China respinge acuzatiile de atac asupra Gmail
Foto: Webnews

China se declara straina de atacurile asupra serviciului de posta electronica oferit de Google, respingand acuzatiile lansate in acest sens din partea grupului din Mountain View.

Ministrul de Externe chinez, Jiang Yu s-a declarat indignat de invinuirile aduse guvernului tarii sale de catre Google, calificand atitudinea acestuia drept "un atac inacceptabil", relateaza Webnews.

In ultima perioada, numerosi utilizatori chinezi au reclamat o serie de incoerente in serviciile propriilor conturi Gmail, de tipul imposibilitatii trimiterii unui mesaj sau problemelor aparute in timpul accesarii mesajelor primite.

In urma verificarilor efectuate in vederea depistarii eventualelor defectiuni la nivelul propriei infrastructuri, specialistii de la Google au evidentiat faptul ca serviciul oferit functioneaza perfect, neajunsurile semnalate de utilizatori datorandu-se actiunilor externe de sabotaj.

In spatele acestor actiuni se situeaza o motivatie politica, multi dintre utilizatorii de Gmail din China apartinand uneia dintre principalele miscari de protest anti-guvernamental, precizeaza sursa.

Relatiile dintre Google si China s-au deteriorat incepand cu luna ianuarie 2010, cand grupul din Mountain View a semnalat o actiune de intruziune a guvernului chinez in propriile servere, denuntand repetatele tentative de sabotaj ale acestuia indreptate spre serviciul GMail.

Actiunile Chinei demonstreaza ca internetul a devenit un mijloc de comunicare foarte temut la nivelul tarilor dispuse sa joace orice carte pentru a se apara de eventuale revolte organizate online, comenteaza sursa.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#China respinge acuzatiile Google, #China atacuri Gogole, #China atacuri Gmail, #China teme revoltele online , #stiri Google