Ziare.com

Comisar UE: Principalul motiv pentru care Google ne ingrijoreaza

de Camelia Sisea
Vineri, 21 Februarie 2014, ora 20:13

   

Comisar UE: Principalul motiv pentru care Google ne ingrijoreaza
Exista multe aspecte ingrijoratoare in ceea ce priveste practicile corporatiste ale Google, a declarat vineri comisarul antitrust al Uniunii Europene, Joaquin Almunia.

"Dincolo de practicile anticoncurentiale si mai important decat acestea sunt alte aspecte privind comportamentul Google care ridica motive de ingrijorare.

Optimizarea fiscala, colectarea datelor personale si incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala", sunt cateva dintre acestea, iar ele ar trebui sa fie incluse pe agenda autoritatilor publice, a spus Almunia, potrivit Market Watch.

Comisarul UE a anuntat la inceputul acestei luni incheierea unui acord amiabil cu Google cu privire la pozitia sa dominanta pe piata europeana, unde detine o cota de 90%.

Pentru a scapa de o amenda de 5 miliarde de dolari, respectiv 10% din veniturile sale, Google s-a angajat sa renunte la practicile prin care isi favoriza propriile produse si servicii in rezultatele afisate pentru cautarile online.

Google a propus ca rivalii sai sa isi poata afisa logo-urile si link-urile catre site-uri intr-o fereastra vizibila si ca furnizorii de continut sa poata decida ce materiale poate utiliza Google pentru propiile servicii.

Joaquin Almunia a fost invitat in fata unui comitet al Parlamentului European pentru a explica intelegerea cu gigantul IT.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2451 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Google ingrijoreaza multa lume!

In special pe huidume!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor