Competitorul chinez al Google construieste o versiune proprie a ochelarilor digitali

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 21:08
1924 citiri
Competitorul chinez al Google construieste o versiune proprie a ochelarilor digitali

Baidu, cel mai mare motor de cautare online din China, a anuntat ca dezvolta un prototip de ochelari digitali, similari cu Google Glass. Noul produs va permite companiei sa isi perfectioneze cautarea de imagini si recunoasterea faciala.

Cunoscut intern sub numele de "Baidu Eye", ochelarii sunt in faza de teste si nu este clar daca produsul va fi scos pe piata, noteaza Business Insider.

Aparatul va fi montat pe un suport de cap, care va avea un mic ecran LCD, permitand astfel utilizatorilor sa caute dupa voce sau imagine dar si sa foloseasca modele de recunoastere faciala.

Se pot face fotografii si apoi, imediat, pot fi cautate online pentru a se verifica daca exista o imagine similara. Functiile noului aparat Baidu ii fac pe critici sa considere ca acesta este doar o imitatie a google Glass. La inceputul lui 2013, Google a lansat programul Google Glass Explorer, permitand astfel celor interesati accesul la testarea noii tehnologii.

Tehnologia la purtator este cea mai recenta initiativa a marilor companii, inclusiv Google si Apple, tehnologie al carei scop este acela de a da o cat mai mare autonomie online utilizatorilor, fara ca acestia sa fie conectati la computerele clasice.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#baidu competitie google, #google glass china, #produse similare google china , #stiri Google