Ziare.com

Google a transferat aproape 20 de miliarde de euro in paradisul fiscal din insulele Bermude, in 2017

Vineri, 04 Ianuarie 2019, ora 08:33

   

Google a transferat aproape 20 de miliarde de euro in paradisul fiscal din insulele Bermude, in 2017
Google a transferat 19,9 miliarde de euro in paradisul fiscal din insulele Bermude, in 2017, prin intermediul unei companii paravan inregistrata in Olanda, in cadrul unui aranjament care ii permite sa isi reduca obligatiile fiscale, potrivit documentelor depuse la Camera de Comert din Olanda.

Suma transferata in 2017 prin intermediul Google Netherlands Holdings este cu aproximativ 4 miliarde de euro mai mare decat cea din 2016, potrivit documenttelor depuse pe 21 decembrie.

"Platim toate taxele datorate si respectam legislatia fiscala in toate tarile unde operam, in toata lumea", potrivit unui comunicat al Google.

"Google, ca si alte companii multinationale, plateste marea majoritate a taxelor corporative in tara sa de origine si am platit in ultimii 10 ani un impozit efectiv de 26%", a explicat compania.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Timp de peste un deceniu, acest aranjament a permis grupului Alphabet, compania mama a Google, sa plateasca impozite mai mici de 10% pe profiturile obtinute in afara SUA, echivalente cu aproximativ un sfert din impozitul mediu din pietele sale externe.

Filiala din Olanda este folosita pentru transferarea veniturilor obtinute din redeventele obtinute in afara Statelor Unite catre Google Ireland Holdings, o afiliata din Bermuda, unde companiile nu platesc impozit pe venit.

Strategia, cunoscuta sub numele de "Double Irish, Dutch Sandwich", este legala si permite Google sa evite activarea taxelor americane sau europene pentru fondurile respective, care reprezinta majoritate profiturilor obtinute in strainatate.

Cu toate acestea, la presiunea Uniunii Europene si a Statelor Unite, Irlanda a decis in 2014 sa elimine aranjamentul, oprind avantajele fiscale acordate Google in 2020.

Google Netherlands Holdings a platit taxe de 3,4 milioane de euro in Olanda, in 2017, potrivit documentelor, la un profit brut de 13,6 milioane de euro.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3037 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce exista paradisuri fiscale?

Intrebare retorica.Deoarece hotii din guvernele tuturor tarilor vor sa-si ascunda furaciunile undeva.
Retorica USA si ue impotriva evazionistilor este comica,daca te gindesti ca ei aproba existenta paradisurilor fiscale.E atit de usor sa le anulezi.
Sa ne spuna mai mult colegii nostri,intelectualii.

 

Nu se poate asa ceva

Adica este imposibil sa ii impui unui stat care nu apartine nici UE si nici USA sa isi modifice legislatia fiscala.
In schimb, UE sau SUA ar putea foarte bine sa declare nelegale depozitele bancare pe care inaltii functionari si marile firme le depun in astfel de locatii, indiferent ca e vb de Panama, Bermude, Seyschelle, etc.

travis. Mai sunt si titlurile la purtator :))) Iti explica

draknea mai tarziu...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor