Google ataca Apple cu doua produse mult mai ieftine (Video)

Joi, 25 Iulie 2013, ora 12:13
1927 citiri
Google ataca Apple cu doua produse mult mai ieftine (Video)
Foto: Google

Google a anuntat un produs ieftin, care va intra in competitie directa cu Apple pe piata televiziunii, dar si o noua versiune a tabletei Nexus 7.

Chromecast poate fi conectat la televizor prin intermediul portului HDMI al acestuia si permite utilizatorilor sa vizualizeze continutul media de pe telefoane, laptopuri si tablete, informeaza BBC.

Produsul va fi disponibil in Statele Unite din aceasta saptamana si va costa 35 de dolari, insa inca nu se stie cand va aparea si in alte tari.

Aceasta nu este prima incercare a celor de la Google de a intra pe piata televiziunii si de a crea un competitor pentru serviciul Apple TV.

Impreuna cu Sony, compania a lansat un dispozitiv pentru televizor care costa 200 de lire sterline, insa nu a avut un succes prea mare. In plus, nici Google TV, care a aparut in 2010, nu a reusit sa surclaseze Apple TV, in special din cauza pretului piperat. In plus, el a fost blocat de cateva posturi de televiziune.

Nici cu cea mai recenta incercare, Nexus Q, de anul trecut, Google nu a dat lovitura, el fiind retras la scurt timp de la lansare de pe piata.

Astfel, cu Chromecast, gigantul IT vrea sa-si simplifice treaba, concentrandu-se pe difuzarea clipurilor de pe servicii precum YouTube sau Netflix pe televizor, prin intermediul unui gadget ieftin.

Acesta este introdus in TV si se conecteaza prin reteaua wireless la telefon, tableta sau computer.

Cu toate acestea, spre deosebire de alte produse similare, precum Apple TV, continutul media este difuzat din cloud, nu direct de pe dispozitiv.

In acest mod, Google sustine ca nu se va face rabat de la calitate si va avea un impact mai redus asupra duratei bateriei. In plus, la 35 de dolari, el este mult mai ieftin decat Apple TV, care costa 99 de dolari.

Noua tableta Nexus

Google a mai dezvaluit si o versiune imbunatatita a tabletei Nexus 7, care va aparea in curand in magazine.

Ea va rula cu cel mai nou sistem de operare Android, numit 4.3, iar printre functiile noi se numara si capcaitatea de a crea profiluri limitate, adica parintii pot seta ca copiii lor sa poate accesa doar anumite functii ale tabletei.

Noul Nexus 7 va fi cu 30 de dolari mai scumpa decat predecesoara sa, este putin mai mica si cu 50 de grame mai usoara.

Dispozitivul de la Google are cea mai mare rezolutie a ecranului din clasa sa, de 323 pixeli pe inch, spre deosebire de iPad Mini - 163 ppi sau Kindle Fire HD - 216 ppi.

Cu toate acestea, Jason Jankins de la Cnet.com considera ca nu va avea un succes prea mare.

"Nu cred ca utilizatorii obisnuiti vor raspunde mai bine la aceasta tableta decat la cealalta. Google nu doar ca trebuie sa faca produse mai bune ca Apple, dar trebuie sa si convinga lumea ca produsele lor merita sa fie cumparate", a opinat acesta.

Pretul de 229 de dolari este mult mai mic decat cel al iPad Mini, care costa 329 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Google Chromecast, #Google televiziune, #Google noua tableta Nexus 7, #noua nexus 7, #tablete Google, #TV Google , #stiri Google