Google cumpara Motorola Mobility

Autor: Paul Barbu - Redactor
Luni, 15 August 2011, ora 16:30
2920 citiri
Google cumpara Motorola Mobility
Foto: mydaily-gadget.com

Vestea a venit ca un soc, luni dimineata, pentru toata piata de IT din lume: "Google va cumpara Motorola!". Nu este o gluma proasta a vreunui blogger, ci este un anunt oficial al sefului Google, Larry Page. "Scuza" este ca aceasta achizitie va creste competitivitatea in piata telefoniei si a sistemelor de operare.

Dupa ce toata lumea statea cu ochii pe Microsoft si pe Nokia (divizia de telefonie mobila) pentru a vedea daca Steve Ballmer va cumpara cel mai mare producator european de telefoane, bomba a venit chiar din partea concurentei. 12,5 miliarde de dolari va da Google pe Motorola Mobility, potrivit Mashable.

Este foarte posibil ca oficialii Google sa stie mult mai multe despre achizitia Nokia, astfel ca si-au intarit pozitia in piata de telefonie mobila, pentru a contacara efectul posibilei concurente oferite de noile telefoane "sub marca Microsoft".

In prezent, Motorola este unul dintre cei 39 de manufactori care fososesc sistemul de operare al Google, Android. Cumpararea unei companii de hardware este o miscare foarte neobisnuita pentru Google, dar se pare ca sper finele anului sau daca nu la inceputul lui 2012 vom asista la o mare lupta in piata IT.

Confirmarea achizitiei a fost dezvaluita de Larry Page intr-o postare pe internet in care spunea ca "Departamentul de Justitie al SUA a trebuit sa intervina in rezultatele intr-una din licitatiile legate de patente pentru a proteja competitia si inovatia in comunitatea de programe gratuite si, in prezent analizeaza rezultatele licitatiei Nortel".

"Achizitia Motorola va creste competitia in piata, totodata imbunatatind si portofoliul de patente al Google, fapt care ne va permite sa protejam mai bine Android din partea amenintarilor anti-concurentiale care vin din partea Microsoft, Apple sau alte companii", a mai postat seful Google.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Motorola Android Google, #Larry Page Microsoft Apple , #stiri Google