Google da inapoi: uite link-ul, nu e link-ul. Acum e din nou

Duminica, 06 Iulie 2014, ora 16:38
2643 citiri
Google da inapoi: uite link-ul, nu e link-ul. Acum e din nou

Google a inceput sa reintegreze in rezultatele cautarilor link-uri pe care le-a eliminat recent pe fondul invocarii "dreptului de a fi uitat".

Compania a fost acuzata de exces de zel in aplicarea acestei politici, dand curs cererilor formulate de utilizatori in urma unei decizii a Curtii Europene de Justitie (CEJ), potrivit careia pot fi sterse rezultate "inadecvate, irelevante sau care nu mai sunt relevante".

Stergerea link-urilor a fost considerata o forma inacceptabila de cenzurare a presei, scrie Daily Mail.

La inceputul acestei saptamani, MailOnline a relatat ca link-uri catre mai multe articole au disparut din rezultatele cautarii pe Google. In urma criticilor primite, compania americana a decis sa anuleze aceste actiuni.

Capcanele "dreptului de a fi uitat" de Google

Printre link-urile reactivate se afla si cel catre un articol despre arbitrul scotian care a mintit cu privire la motivul pentru care a acordat un penalty in timpul unui meci de fotbal important.

Reprezentantii Google nu au facut comentarii cu privire la deciziile recente, insa au precizat ca procesul de stergere a rezultatelor se afla in derulare.

"Trebuie sa punem in balanta o intreaga gama de aspecte: libertatea de exprimare, confidentialitatea si dreptul publicului la informare. Acesta este un teritoriu nou pentru noi toti", a spus seful departamentului de comunicare al Google, Peter Barron.

Marea "indepartare" de pe Google: Un pedofil si un politician vor sa dispara de pe Internet

Google are in prezent de solutionat peste 250.000 de cereri.

Compania a sters articole inclusiv la cererea unor persoane care nu voiau sa apara online comentariile facute de ei la articolele respective.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Google link cautari, #Google drepturi de a fi uitat , #stiri Google