Google planuieste o "invazie": Nu vom mai putea scapa de el

Joi, 26 Iunie 2014, ora 10:27
2105 citiri
Google planuieste o "invazie": Nu vom mai putea scapa de el
Foto: Wired

Google a prezentat miercuri seara, cu ocazia conferintei anuale I/O pentru dezvoltatori, un software pentru ceasuri inteligente, precum si noi modalitati prin care sistemul de operare Android poate fi folosit pentru televizoare si masini.

In linie cu asteptarile comentatorilor, gigantul american a lansat software-ul Android Wear pentru smartwatch-uri. Potrivit reprezentantilor companiei, Android Wear suporta comenzi vocale si se conecteaza la smartphone, scrie CNN.

Cu ajutorul unor functii similare celor cu care este prevazut asistentul personal Siri de la Apple, utilizatorul poate sti cine il apeleaza si poate trimite mesaje de pe telefon.

Primele dispozitive mobile care vor rula sistemul de operare Android Wear sunt LG G Watch, Samsung Gear Live si Moto 360. Primele doua au fost lansate deja pentru precomenzi, in timp ce Moto 360 va fi disponibil de la sfarsitul acestei veri.

Google culege informatii cruciale despre utilizatorii sai: E terifiant!

Android TV

Google a anuntat la I/O 2014 si platforma prin care televizorul poate fi controlat cu smartphone-ul sau cu tableta. Android TV este o interfata simplificata pentru a selecta filme, emisiuni TV, aplicatii si jocuri.

Google va lansa, astazi, noul echipament TV - surse

Softul raspunde la comenzi vocale.

Google in masina

Android Auto se sincronozeaza cu smartphone-ul si permite controlarea aplicatiilor prin comenzi vocale in timp ce conduci.

Utilizatorii pot primi indicatii prin intermediul Google Maps sau pot raspunde la telefon sau la mesaje fara sa isi ia mainile de pe volan. Peste 40 de productori auto vor sa incorporeze acest software in masinile lor.

Tot miercuri, Google a prezentat noua versiune a sistemului sau de operare, numita Android L, disponibila in prezent in varianta Developer Preview. Android L introduce conceptul "Material Design", care ofera iluzia variatiei altitudinilor imaginilor de pe ecran.

Potrivit celor de la Google, in prezent exista 1 miliard de utilizatori Android pe luna, la nivel global, de la 538 de milioane de utilizatori in urma cu un an.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Google smartwatch, #Google masina, #Google Android TV , #stiri Google