Ziare.com

Google isi schimba logo-ul pentru a anunta descoperirea apei pe Luna

Sambata, 14 Noiembrie 2009, ora 16:50

   

Google isi schimba logo-ul pentru a anunta descoperirea apei pe Luna
Motorul de cautare Google saluta descoperirea unor cantitati impresionante de apa pe Luna in felul sau specific: schimbandu-si imaginea pentru a anunta lumii intregi aceasta victorie a NASA.

Logo-urile speciale ale Google, unele create de catre Dennis Hwang, sunt cunoscute sub numele de Google Doodles. Astazi, Google a luat infatiseara unui cer senin de vara, in care unul din o-urile numelui sau reprezinta o luna plina.

Vineri, NASA a anuntat ca a descoperit cantitati importante de apa inghetata pe Luna, subliniind caracterul major al acestei descoperiri cu implicatii potential exceptionale.

"Am gasit apa, si nu doar putina, ci in cantitati importante", a declarat Anthony Colaprete, responsabilul stiintific al misiunii LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite).

In cursul misiunii de luna trecuta, NASA a facut sonda LCROSS sa cada intr-un crater in apropiere de polul sud al Lunii, pentru a putea studia materialele rezultate din impact.

Logo-urile Google provoaca interes, amuzament si nu in ultimul rand mirare, intrucat nu toate sunt usor de descifrat. Spre exemplu, asa a fost cazul cand Google a infatisat cateva OZN-uri, toata lumea intrebandu-se daca nu cumva anunta astfel contactul cu lumea extraterestra. De fapt, Google sarbatoarea astfel nasterea scriitorului SF H.G. Wells.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 22973 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Apa pe Luna

Ma inscriu pe lista celor care vor cumpara aceasta apa lunara care sigur este pura,ecologica si fara EU-ri

 

si eu

si eu ma inscriu pentru votul pro exportarea prostilor pe luna! M am saturat sa vad astfel de comentarii legate de stirea asta de o asa mare importanta stiintifica si nu numai. Chiar nu citeste nimeni stirea asta din alt motiv decat cel al curiozitatii simple?

***

sa ma p*s pe NASA si pe jocul lor de 2 lei pe care se chinuie de 40 de ani sa-l faca si tot dau rateuri. adica in 72 nu era apa, iar acum sunt cantitati importante?? Mai deschideti si voi ochii oameni buni... Sa-mi explice si mie cineva , in primul rand, cum se poate aseleniza cand pe luna nu este gravitatie!! ma rog..

 

:))=))

Pai Ai dreptate in 1 fel, gravitatia e forta cu care pamantul atrage obiecte de pe supratata sa, dar acum sa nu-ti imaginezi ca restul planetelor(sau satelitilor nu au forte de atragere asemanatoare:)) daca nu era "gravitatie" pe Luna, Amstrong ar fi trebuit sa pluteasca in deriva prin spatiu daca facea un singur pas pe luna:)) daca nu stii, mai bine nu comenta,

Catre asdhasjkh

Domnule om de stiinta, pe luna nu exista gravitatie? Ia sa vedem... ar trebui ca luna sa dezintergeze, nu? Esti mai destept decat noaptea, cand se vede luna. Mai deschide si tu o carte inainte de a vorbi si mai studiaza fizica de clasa a saptea. (si mai invata un pic de gramatica)

mai baiatule sau fata ce-i fi tu

cred ca ai vrut sa spui gravidatie ,sau nu?ca dupa cum esti de dastept nu cred ca ai reusit sa tastezi gravitatie.Hai noroc si la mai multa minte.

puteau sa-i intrebe oficial pe rusi, sau sa ii roage frumos sa le dea si lor o butelcuta...

acum 40 de ani ne-au mintit cu aterizarea pe luna...
noroc ca rusii, chinezii, indienii si japonezii vor ajunge cu echipaj uman inaintea lor...
altfel dupa invazia lunara americana, ne-am trezi cu note de plata pentru iluminat nocturn...
evident detectarea de "mari cantitati" nu poate fi confirmata decat de forari la fata locului... deci tot rusii detin deja raspunsul... tocmai de la Lunohod incoace!

en.wikipedia.org/wiki/Lunokhod_1

dar sa recunoastem activitatea de pionierat americana in imbracarea rahhatului in plastic aurit si vinderea sustinuta de propaganda la creduli, a tuturor nazbatiilor drept hamburger aromat cu iz de libertate!

analiza spectrala da o idee asupra celor cativa metri cubi de praf improscati prin explozia sondei... si nici de cum o certitudine asupra continutului subsolului lunar... astfel si aici pe pamant prospectiunile geologice ar fi inlocuite cu detectoare made in china de 2 lei... si petrolul ar fi descoperit de copii nu de companii uriase dotate si super-specializate la pret de milioarde de euro...

ba, nasa ia mergeti cu o lada pocnitori "fort of jiulai", si rezolvatii pe prietenii vostri arabi sa-si faca paduri si gradini luxuriante... dispuse in mijlocul desertului... "inteligent" ca la voi in nevada... nu trebe decat sa le puneti un robinet mai vartos, ca sa nu inunde! doar se stie... camilele nu innoata bine, nici la noul sediu nasa de la erevan...

 

ca sa vezi!!

Cand au ajuns astronautii americani pe luna acum 40 de ani n-au observat? Nu cumva n-au ajuns deloc?? nu cumva a fost o minciuna care persista si acum? atunci au avut orbul gainilor? unde s-a ascuns atata cantitate de gheata de n-au reusit s-o vada?

 

Luna NU este satelitil Pamantului !

S-a presupus că "satelitul natural" Luna s-a desprins din Pămant. Spre surprinderea savantilor, structura geologică si chimică a rocilor de pe Lună este distinct diferită de cea a rocilor de pe Pămant. Luna si Pămantul au structuri diferite si deci origini diferite! S-a presupus că Luna ar fi fost o planetă ce gravita in jurul Soarelui si la un moment dat aceasta si-ar fi părăsit orbita, atrasă fiind de gravitatia Pămantului. In urma măsurătorilor s-a constatat că Luna se depărtează de Pămant cu 3-6cm in fiecare an. Aici incep contradictiile: Luna dacă nu este "satelit" atunci este Planetă, iar dacă este "Planetă" atunci trebuie sa orbiteze obligatoriu in jurul unei "Stele". Poate că nu este intimplător faptul că Pămantul este cea mai mare planetă telurică din sistemul solar.

Pentru detalii accesati http://www.hexaimeron.ro/Astronomia/FalsaTeorieaBingBang.html

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor