Google lanseaza o arma letala in lupta cu trolii din mediul virtual

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 20:32
7334 citiri
Google lanseaza o arma letala in lupta cu trolii din mediul virtual

Google lanseaza "Perspective", un instrument informatic bazat pe un sistem de inteligenta artificiala (AI) care modereaza in mod automat comentariile online pe forumuri, retele de socializare sau alte platforme media, blocand mesajele al caror continut incalca regulile de limbaj ale acestor medii.

Aceasta interfata informatica, pe care Google o propune in mod gratuit, le va permite editorilor sa creeze programe ce vor detecta mesajele "toxice" si le vor bloca sau modera inainte de publicare, arata AFP.

"Perspective" a fost testat pe mai multe platforme media, printre care New York Times, The Guardian si Wikipedia. Acest instrument dispune de un AI capabil sa invete singur. Scopul este de a usura sarcina echipelor de moderatori ai platformelor media, ce sunt deseori coplesiti de numarul mare al comentariilor rasiste, jignitoare cau care cuprind aluzii sexuale.

Citeste si despre filtrele Facebook care permit ajustarea nivelului de violenta si nuditate pe care vrem sa-l vizionam.

"Platformele media incearca sa incurajeze reactiile si discutiile pornind de la continutul publicat, insa trierea a numeroase comentarii pentru a le identifica si bloca pe cele care incalca eticheta site-urilor presupune foarte mult timp, munca si bani", conform lui Jared Cohen, presedintele departamentului Jigsaw, incubatorul Google care a construit acest instrument.

Programul este disponibil pentru platformele media membre ale grupului "Digital News Initiative" al Google, dar si pentru toate retelele de socializare, precum YouTube, Twitter sau Facebook.

Algoritmul pe baza caruia functioneaza instrumentul "Perspective" permite filtrarea mult mai rapida a mesajelor decat ar putea sa o faca o echipa de moderatori cu experienta.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...