Google: Nu am ucis noi industria ziarelor

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 22:16
1258 citiri
Google: Nu am ucis noi industria ziarelor

Inventatorul si CEO al Google News, Krishna Bharat, sustine ca nu crede ca Google a ucis industria ziarelor, ci, din contra, considera ca ajuta la salvarea presei scrise.

Declaratia vine in contextul in care analistii industriei considera ca inventarea Google News in 2002 a accelerat impactul Internetului asupra ziarelor si a condus la o scadere accentuata a tirajelor din Marea Britanie si SUA. Site-ul foloseste un sistem similar cu motorul de cautare Google pentru a selecta cele mai importante si mai noi stiri.

Bharat este de parere ca Google News nu este de vina pentru faptul ca ziarele ofera continut online gratuit.

"Mica publicitate disparuse cu mult inainte sa aparem noi. Nu noi am provocat asta. Adevarul este ca Internetul este gratuit, sustinut de publicitate", a mai spus Bharat, citat de The Australian .

El a adaugat si ca Google a incercat sa colaboreze cu grupuri de presa pentru a le ajuta sa scoata bani din continutul online. Aceast lucru presupunea inclusiv taxele de acces la versiunile online ale ziarelor, pe care cititorii ar fi trebuit sa le plateasca pentru a accesa continuturile online ale publicatiilor.

Acesta a dat exemplul unor publicatii precum The Times, The Sunday Times, Financial Times sau Wall Street Journal care au facut acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Google News presa scrisa, #moarte presa scrisa , #stiri Google