Google, probleme mari in Europa. CE se pregateste sa dea de pamant cu gigantul IT

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 11:31
4888 citiri
Google, probleme mari in Europa. CE se pregateste sa dea de pamant cu gigantul IT

Uniunea Europeana (UE) pregateste un caz antitrust impotriva gigantului Google, iar in urmatoarele saptamani se va ajunge in instanta, arata surse apropiate anchetei.

Compania este investigata de cativa ani, insa acum Comisia Europeana (CE) a cerut permisiunea celor care au facut plangeri confidentiale sa poata sa le faca publice, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal.

Google ar putea primi o amenda de pana la 10% din venituri, ceea ce inseamna mai mult de 6 miliarde de dolari, daca luam in calcul castigurile de anul trecut.

Odata ce UE va incepe procedurile, ar putea urma o perioada in care investigatiile vor fi mai amanuntite. Daca cele doua parti nu vor ajunge la un acord, atunci CE poate da sanctiuni si poate pune restrictii, arata Business Insider.

Google mai are o cale de atac - sa faca apel la cea mai inalta curte europeana.

Google, trasa de urechi de Comisia Europeana: Risca o amenda uriasa

Chiar daca gigantul IT si Comisia Europeana vor ajunge la o intelegere, un caz antitrust afecteaza buna desfasurare a activitatii companiei.

De exemplu, nu vor mai fi atat de dornice sa intre pe piete noi si isi vor lua mai multe masuri de precautie, ar putea intarzia lansarea unor produse.

In orice caz, Google are doar de pierdut, comenteaza sursa citata.

Gigantul IT a fost acuzat in repetate randuri de concurenta neloiala, rivalii sustinand ca motorul de cautare scoate in fata cu precadere produsele proprii.

Semnalele au venit inca de anul trecut

In septembrie 2014, Google a fost criticata de comisarul european pentru Concurenta de atunci, Joaquin Almunia.

El a precizat ca batalia legala cu gigantul IT ar putea sa fie mai mare decat cea dusa cu Microsoft, care a durat un deceniu si s-a soldat cu amenzi in valoare de 2,2 miliarde de dolari.

"Am primit plangeri noi conform carora Google deviaza traficul catre serviciile proprii", a explicat atunci oficialul european.

In replica, purtatorul de cuvant al Google, Al Verney, a replicat: "Continuam sa lucram cu CE pentru a rezolva orice problema".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Google Comisia Europeana concurenta, #Google amenda UE , #stiri Google