Google revolutioneaza cautarea online - vezi cele mai importante schimbari

Duminica, 18 Martie 2012, ora 21:55
4516 citiri
Google revolutioneaza cautarea online - vezi cele mai importante schimbari
Foto: Arhiva

Google vrea sa schimbe modalitatea in care sunt afisate rezultatele cautarii online, in incercarea sa de a repara deficientele tehnologiei actuale si de a-si pastra dominatia.

In urmatoarele luni, motorul de cautare nu va afisa doar niste legaturi catre paginile web, ci va prezenta mai multe fapte si raspunsuri directe la intrebari, informeaza Wall Street Journal.

Aceste schimbari se numara printre cele mai mari modificari din istoria companiei si ar putea afecta milioane de site-uri care se bazeaza pe actuala clasificare in topul afisarilor rezultatelor.

Google nu inlocuieste sistemul de cautare dupa cuvinte-cheie, care determina importanta unui site in functie de cuvintele pe care le contine, ci va incerca sa ofere rezultate mai relevante, prin incorporarea unei tehnologii numite "cautare semantica", care face referire la procesul intelegerii sensului real al cuvintelor.

Cuvintele vor avea asociate niste atribute conexe, astfel ca la o cautare dupa Google, vor fi afisate si numele celor doi fondatori ai sai, Larry Page si Sergey Brin.

Aceasta alaturare nu se va face aleator, ci dupa o baza de date care a fost realiza, in secret, in ultimii ani, de catre companie.

Unele schimbari majore vor aparea in urmatoarele luni, au spus persoanele familiare cu aceasta initiativa, dar Singhal a declarat ca acest proces este unul care se va desfasura pe parcursul mai multor ani, pentru a "intra in urmatoarea generatie de cautare".

Astfel, in viitorul apropiat, daca vei cauta denumirea unui lac, vor fi afisate si atribute ale acestuia, cum ar fi locatia sa, altitudine, temperatura medie sau salinitatea. De asemenea, la o intrebare precum "Care sunt cele mai mari zece lacuri dn California?", Google ar putea afisa direct raspunsul, in locul unor simple link-uri.

Pentru a o oferi raspunsuri care nu sunt deja in baza de date in continua expansiune a Google, compania va integra noua tehnologie de cautare semantica in sistemul sau actual, pentru a recunoaste mai bine valoarea unei informatii de pe un anumit site si pentru a vedea pe care o afiseaza ca raspuns.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#schimbari cutare Google, #schimbari Google, #modificari Google, #cautare personalizata Google, #cautare semantica Google , #stiri Google