Google sarbatoreste 8 martie, Ziua Internationala a Femeii

Marti, 08 Martie 2011, ora 10:16
2945 citiri
Google sarbatoreste 8 martie, Ziua Internationala a Femeii

Google sarbatoreste marti, 8 martie, Ziua Internationala a Femeii, iar logo-ul motorului de cautare a fost impodobit cu flori si arata siluetele a trei doamne, dintre care doua poarta simbolurile a doua meserii respectate, profesoara si medic.

Ziua de 8 martie este sarbatorita in peste 50 de tari, iar anul acesta se implinesc 100 de ani de cand se sarbatoreste Ziua Internationala a Femeii. Tema oficiala de anul acesta o reprezinta "Acces egal la educatie, training si stiinta si tehnologie: Calea catre locuri de munca decente pentru femei", potrivit Organizatiei Natiunilor Unite.

Ziua Natiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor si Pace Internationala a fost proclamata printr-o rezolutie de catre Adunarea Generala a ONU in 1977, fara sa fie stabilita o zi anume. Tot Adunarea Generala a ONU a fixat ulterior data de 8 martie Ziua Internationala a Femeii.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Femeii, in care a subliniat necesitatea imbunatatirii situatiei femeilor din multe zone ale lumii. "In multe tari si societati, femeile raman cetateni de mana a doua", a avertizat secretarul general al ONU.

Acesta a precizat ca diferentele dintre barbati si femei cu privire la educatie sunt din ce in ce mai mici, insa ca situatia difera de la tara la tara. In plus, violenta si discrimineata sunt in continuare o problema in scoli, la locurile de munca sau in comunitati.

Secretarul general a pus accentul pe o mai buna reprezentare a femeilor in politica si in posturi de decizie din industrie si afaceri, sustinand ca "numai prin participarea femeilor in toate zonele din viata publica si privata putem ajunge la societatea pasnica, sustenabila si justa promisa de Carta Natiunilor Unite".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Google Ziua Femeii, #Ziua Internationala Femeii, #Google logo femeie , #stiri Google