Ziare.com

Google sarbatoreste 8 martie, Ziua Internationala a Femeii

de Livia Stroie
Marti, 08 Martie 2011, ora 10:16

   

Google sarbatoreste 8 martie, Ziua Internationala a Femeii
Google sarbatoreste marti, 8 martie, Ziua Internationala a Femeii, iar logo-ul motorului de cautare a fost impodobit cu flori si arata siluetele a trei doamne, dintre care doua poarta simbolurile a doua meserii respectate, profesoara si medic.

Ziua de 8 martie este sarbatorita in peste 50 de tari, iar anul acesta se implinesc 100 de ani de cand se sarbatoreste Ziua Internationala a Femeii. Tema oficiala de anul acesta o reprezinta "Acces egal la educatie, training si stiinta si tehnologie: Calea catre locuri de munca decente pentru femei", potrivit Organizatiei Natiunilor Unite.

Ziua Natiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor si Pace Internationala a fost proclamata printr-o rezolutie de catre Adunarea Generala a ONU in 1977, fara sa fie stabilita o zi anume. Tot Adunarea Generala a ONU a fixat ulterior data de 8 martie Ziua Internationala a Femeii.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Femeii, in care a subliniat necesitatea imbunatatirii situatiei femeilor din multe zone ale lumii. "In multe tari si societati, femeile raman cetateni de mana a doua", a avertizat secretarul general al ONU.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Acesta a precizat ca diferentele dintre barbati si femei cu privire la educatie sunt din ce in ce mai mici, insa ca situatia difera de la tara la tara. In plus, violenta si discrimineata sunt in continuare o problema in scoli, la locurile de munca sau in comunitati.

Secretarul general a pus accentul pe o mai buna reprezentare a femeilor in politica si in posturi de decizie din industrie si afaceri, sustinand ca "numai prin participarea femeilor in toate zonele din viata publica si privata putem ajunge la societatea pasnica, sustenabila si justa promisa de Carta Natiunilor Unite".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2454 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor