Google TV se pregateste pentru runda a doua

Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 08:07
4017 citiri
Google TV se pregateste pentru runda a doua
Foto: Webnews

Google TV se pregateste de o spectaculoasa relansare in cadrul CES, care se va desfasura saptamana viitoare la Las Vegas, cu certitudinea ca 2012 este anul televizoarelor interactive si inteligente.

Aflat oarecum sub presiunea zvonurilor lansarii unui misterios iTV purtand semnatura rivalului Apple, Unchiul G se grabeste sa-si joace cartile cele mai bune in aceasta a doua runda de prezentare, incheind aliante strategice cu jucatori importanti de pe scena tehnologica de profil, relateaza Webnews.

LG intra in joc

Atrasa ca un magnet de proiectul Google, compania LG a intrat in joc alaturi de grupul din Mountain View, pregatind pentru prezentarea din cadrul CES a primelor sale televizoare cu Google TV integrat.

Potrivit sursei citate, LG ar putea fi in centrul atentiei in acest context, gratie investitiei proprii in chipset-ul L9, creat tocmai pentru acesta ocazie.

Mai mult decat atat, LG a realizat o interfata UI special pentru Google TV, asigurand utilizatorilor posibilitatea de a alege intre modalitatea clasica de vizualizare si cea personalizata, avansand in acelasi timp o serie de accesorii-surpriza, precum Magic Remote, un hibrid intre control vocal si tastatura QWERTY.

Marvell si Mediatek pluseaza

Marvell si Mediatek isi vor prezenta la randul lor televizoarele "in salsa Big G" la CES, integrand Google TV la nivelul platformelor ARM si Armada, dupa primele tentative realizate pe chipset-ul Intel.

Marvell chiar a plasat cu majuscule pe site-ul sau oficial, o formula menita sa pregateasca utilizatorii pentru prezentarea de la CES: "Marvel si echipa Google, transforma televizorul intr-un centru de comanda pentru un stil de viata conectat".

Sony raspunde si el cantecului de sirena Google TV

Grupul Sony a incheiat acorduri preliminare cu Unchiul G, astfel incat la CES vor fi prezentate anumite prototipuri realizate pentru piata din Statele Unite, in timp ce prima linie internationala ar trebui sa apara pe rafturile magazinelor de specialitate pe la jumatatea anului 2012.

Vizio imbratiseaza si el proiectul

Vizio a confirmat la randul sau parteneriatul incheiat cu grupul din Mountain View, cu promisiunea de a prezenta in cadrul evenimentului misterioase prototipuri de dispozitive, care sunt strict rezervate din pacate pentru potentialii investitori.

Nu se intrevad in schimb, modificari spectaculoase la nivel de software, in comparatie cu formula prezentata de Google in octombrie 2011, precizeaza sursa.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#GoogleTV aliante strategice CES, #prototipuri televizoare GoogleTV , #stiri Google