Ziare.com

Google vrea sa scape SUA de combustibili fosili

Joi, 02 Octombrie 2008, ora 13:56

   

Google vrea sa scape SUA de combustibili fosili
Google a anuntat un nou plan energetic in valoare de 4,4 trilioane de dolari pentru Statele Unite (SUA) prin care isi propune sa scape natiunea de combustibilii fosili pana in 2030.

Planul numit "Energie Curata pana in 2030" a fost publicat online de catre Jeffery Greenblatt, managerul Google pe probleme climatice si energetice, si se bazeaza pe incheierea generatiei electricitatii obtinute din carbune si petrol pana in 2030 si inlocuirii acesteia cu energia eoliana, nucleara si geotermala, informeaza San Francisco Chronicle.

Planul companiei Google implica si reducerea combustibilului din petrol pentru masini cu 40%. De asemenea, necesita investitii mari in capacitatea de transmisie a energiei eoliene si solare in regiunea Great Plains si in desertul din sud-vestul SUA pentru a ajuta la reducerea folosirii combustibilului fosil cu 88% si la diminuarea emisiilor de dioxid de carbon cu 95% pana in 2030.

Astfel, se vrea inlocuirea generatiei carbunelui si petrolului cu cea a energiei regenerabile care include 380 de gigawati de energie eoliana, 250 de gigawati de energie solara si 80 de gigawati de energie geotermala.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Planul prevede, totodata, o reducere a consumului de energie cu 33% prin masuri eficiente energetic si dezvoltarea vanzarile vehiculelor hibride cu pana la 90% pana in 2030.

A. T.

Citeste mai multe despre Google combustibil fosil SUA
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1712 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

numerele revin

trilion, biliard, bilion, miliard,milion,...
cam mult

 

Pt. viitor

Eu cred ca asta trebuie sa fie viitorul energetic al planetei, oricat am trage si am intinde noi de resursele fosile va veni vremea cand se vor termina, acea vreme nu este departe si o alternativa trebuie gasita mai devreme sau mai tarziu. Ideea Google e extraordinara si cred ca deja s-a si inceput la ea. Lumea e intr-o continua schimbare..succes celor care au curajul sa inceapa!

 

Ar face bine google sa nu mai spioneze oamenii sa le vanda fiecare miscare

pe net companiilor de marketing. Apoi ar putea sa adreseze si nevoile energetice intr-adevar.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor