Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Google vrea sa scape SUA de combustibili fosili

Joi, 02 Octombrie 2008, ora 13:56
2073 citiri
Google vrea sa scape SUA de combustibili fosili

Google a anuntat un nou plan energetic in valoare de 4,4 trilioane de dolari pentru Statele Unite (SUA) prin care isi propune sa scape natiunea de combustibilii fosili pana in 2030.

Planul numit "Energie Curata pana in 2030" a fost publicat online de catre Jeffery Greenblatt, managerul Google pe probleme climatice si energetice, si se bazeaza pe incheierea generatiei electricitatii obtinute din carbune si petrol pana in 2030 si inlocuirii acesteia cu energia eoliana, nucleara si geotermala, informeaza San Francisco Chronicle.

Planul companiei Google implica si reducerea combustibilului din petrol pentru masini cu 40%. De asemenea, necesita investitii mari in capacitatea de transmisie a energiei eoliene si solare in regiunea Great Plains si in desertul din sud-vestul SUA pentru a ajuta la reducerea folosirii combustibilului fosil cu 88% si la diminuarea emisiilor de dioxid de carbon cu 95% pana in 2030.

Astfel, se vrea inlocuirea generatiei carbunelui si petrolului cu cea a energiei regenerabile care include 380 de gigawati de energie eoliana, 250 de gigawati de energie solara si 80 de gigawati de energie geotermala.

Planul prevede, totodata, o reducere a consumului de energie cu 33% prin masuri eficiente energetic si dezvoltarea vanzarile vehiculelor hibride cu pana la 90% pana in 2030.

A. T.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Google Chat: aplicația care va permite comunicarea între Slack și Microsoft Teams
Google Chat: aplicația care va permite comunicarea între Slack și Microsoft Teams
Google a anunțat integrarea unor noi funcții utile pe aplicația Google Chat. Practic, noua actualizare le va permite utilizatorilor să comunice între Slack și Teams fără să fie nevoiți...
#Google, #combustibil, #fosil, #SUA , #stiri Google