Micile secrete ale logo-urilor de pe interfata "google"

Duminica, 19 August 2012, ora 15:30
4336 citiri
Micile secrete ale logo-urilor de pe interfata "google"

Ne-am obisnuit ca, accesand internetul, sa ne apara pe ecran cunoscutul logo al brandului "Google", uneori in forma lui clasica, altadata prezentat stilizat, cu litere alambicate sau chiar cu figuri care evolueaza nostim, amintind numai vag literele bandului.

Poate putini utilizatori se intreaba cum de s-a ajuns la asemenea idee, cine, cand si pentru ce a lansat-o. Totusi, detaliile sunt interesante. Totul a inceput in 1998, atunci cand utilizatorii au observat ca apare un omulet, in spatele literei O din cuvantul Google - noteaza Infoniac.ru.

Omuletul era logo-ul festivalului Burning Man, care are loc anual in Statele Unite. Ideea a avut succes si, de atunci, Google lanseaza periodic diferite desene fixe sau animate, penru a marca aniversari sau alte momente interesante.

Un astfel de logo amintea aniversarea a 115 ani de la ziua de nastere a aviatoarei Amelia Arhart, disparuta in ocean in 1937, cu avion cu tot si negasita nici pana astazi.

Tot o aniversare la care s-a referit Google a fost cea privind 132 de ani de la nasterea lui Gideon Sundback, inventatorul fermoarului. In timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, a fost difuzat un logo reprezentand emblema evenimentului, din care insa se putea rula un mini-joc pe calculator.

Pana in prezent, Google a lansat peste o mie de asemenea logo-uri, la crearea carora lucreaza, in California, 12 oameni, condusi de Ryan Germick, care a relatat ziaristilor ca o astfel de lucrare poate fi executata in cateva ore sau in cateva luni, in functie de complexitate.

Intrebat daca munca lui este o arta sau tehnica pura, a raspuns evaziv, considerand ca ea poate fi incadrata la fel de bine intr-o categorie sau alta.

In orice caz, principalul criteriu dupa care se selecteaza subiectul si se realizeaza tematica este elementul surpriza, in fata caruia utilizatorii sunt foarte sensibili.

Ca urmare, echipa nu si-a propus sa faca din asta un fel de rubrica permanenta, prin care sa aminteasca anumite aniversari sau evenimente. Ele sunt alese la intamplare si extrase din actualitate, astfel incat surpriza sa fie "pe faza".

Incepute ca un simplu amuzament, logo-urile "vii" au ajus sa fie un hobby pentru echipa de la Google, dar si un punct de atractie pentru utilizatori. Ele fac interfata mai activa, mai interesanta si mai comunicativa intre furnizorul programului si utilizator.

Citeste si:
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Trei miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile, premierul pregătind remanierea. Este vorba despre ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul...
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat, luni, că în cadrul partidului nu există nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei guvernamentale anul viitor, conform...