Microsoft ofera Office gratuit, pentru a rivaliza cu Google

Luni, 13 Iulie 2009, ora 22:07

   

Microsoft ofera Office gratuit, pentru a rivaliza cu Google
Compania Microsoft va lansa pe piata o versiune online gratuita a suitei sale de progame "Office", pentru a face concurenta rivalilor de pe piata, in speta Google, care a lansat programe similare inca de acum trei ani.

Este vorba despre un program de editare a textelor, un program pentru foi de calcul, unul pentru prezentari si unul pentru luare de notite, toate similare cu cele patru softuri principale din suita "Office". Cea mai populara versiune a suitei se vinde in prezent cu aproape 150 de dolari.

Versiunea gratuita ar putea duce la scaderea vanzarilor, insa se pare ca Microsoft pare stramtorata din pricina competitiei: Google a anuntat recent lansarea unui sistem de operare gratuit si noul motor de cautare, Bing, nu a reusit sa patrunda decat pe o mica parte din piata dominata de Google, relateaza Reuters.

"Microsoft este intr-o situatie dificila. Rivalii lor nu pfera produsele la pret mai mic, ci le ofera gratuit", arata Sheri McLeish, analist pentru Forrester Research.

Din vanzarile "Office", compania a obtinut un profit operational de 9,3 miliarde de dolari in primele trei trimestre ale anului fiscal.

Noul software va fi disponibil in 2010, cand va fi lansata si nou versiune de "Office".
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2384 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Sorin-Be
rank 5
exact?
Pretul unui kilometru de autostrada este de 4,! ori mai scump ca in Belgia !
Billy
rank 1
Open Office
Pentru cei ce nu stiu exista Open Office, se poate incarca gratis de pe internet si in multe privinte e chiar mai bun decat Microsoft Office.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor