Noi detalii despre proiectul ambitios desfasurat de Google pe piata telefoanelor

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 08:47
3075 citiri
Noi detalii despre proiectul ambitios desfasurat de Google pe piata telefoanelor
Foto: Google

Smartphone-ul modular, proiectul ambitios al gigantului Google prin care spera sa castige o parte din piata dominata de Apple si Samsung, ar putea fi lansat la inceputul anului 2015, iar pretul ar urma sa fie 50 de dolari.

Practic, el va fi alcatuit doar dintr-o carcasa, un ecran, un procesor si conexiune la Wi-Fi, scrie Business Insider.

Astfel, utilizatorii vor putea sa il personalizeze cum vor si sa adauge diverse module, culori si accesorii.

Paul Eremenko, cel care conduce acest proiect, a spus ca telefonul modular va fi disponibil incepand cu ianuarie 2015 si va costa 50 de dolari.

Ce vrea sa faca Google

Proiectul Ara reprezinta incercarea gigantului IT de a face un dispozitiv mobil ale carui componente principale, cum ar fi camera foto, difuzorul, GPS si alte functii ale smartphone-urilor moderne, sa fie schimbate oricand cu unele noi, combinand si potrivind modulele pentru ca telefonul sa satisfaca necesitatile utilizatorului.

La o conferinta de presa recenta au fost prezentate viziunea echipei care realizeaza acest proiect si un interval de timp pentru dezvoltarea lui. Momentan, Google incearca sa atraga atat dezvoltatorii de software, cat si cei de hardware, si sa ii convinga sa se implice.

Reprezentantii gigantului IT au mentionat ca carcasa de baza va fi construita in asa fel incat sa dureze 5-6 ani, astfel ca utilizatorii isi vor putea imbunatati gradual telefonul, cumparand o camera mai buna sau un radio 4G dintr-un magazin online, astfel ca nu vor mai fi nevoiti sa achizitioneze alt dispozitiv.

Nu e doar un smartphone

Echipa de la Google sustine ca modulele dispozitivului Ara si carcasa de baza pot fi folosite pentru a construi mai multe tipuri de device-uri, de la un smartphone obisnuit, la un telefon mobil dotat doar cu radio si Wi-Fi, de exemplu.

"Poti sa alegi si sa combini mai multe elemente ale platformei noastre. Insa cel mai important lucru este ca va functiona cu un sistem de operare, cu care poti face ce vrei, fara conexiune la Internet sau Bluetooth.

Daca se poate transforma si in altceva, e un lucru bun. Ara va fi un smartphone grozav si chiar mai mult", au sustinut David Fishman si Paul Eremenko, care conduc echipa Google.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#telefon modular Google, #concept telefon Google, #telefon asamblat singur Google , #stiri Google