Ziare.com

Premiera in Germania: Publicatiile pot alege sa nu apara in Google News

de Florin Necula
Sambata, 22 Iunie 2013, ora 12:19

   

Premiera in Germania: Publicatiile pot alege sa nu apara in Google News
Google va oferi ziarelor si publicatiilor online din Germania dreptul de a opta daca vor sau nu ca stirile lor sa apara in fluxul Google News, aceasta masura fiind un pas in sensul respectarii drepturilor de autor.

Astfel, incepand cu 1 august, Google News va indexa doar sursele care au decis sa opteze explicit pentru afisarea pe motorul de cautare a stirilor al gigantului IT, scrie Tech Crunch.

Google News ramane un serviciu disponibil in celelalte circa 60 de tari si limbi in care opereaza, insa de cand Germania a aprobat o noua lege a drepturilor de autor, la inceputul anului, care va intra in vigoare peste ceva mai mult de o luna, compania este in pericol de a fi nevoita sa plateasca ziarele, blogurile si alte publicatii pentru dreptul de a afisa chiar si fragmente scurte de stiri.

Publicatiile vor trebui sa acceseze pagina de instrumente a Google News, pentru a-si da acordul de a fi indexate. Cele care nu o fac vor fi scoase din index, incepand cu 1 august.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Multe dintre publicatiile germane au sperat ca prin noua lege sa forteze Google la plata unor taxe pentru continutul online, insa anuntul de vineri nici macar nu mentioneaza acest lucru. In schimb, Google noteaza ca este intristata de faptul ca trebuie sa faca aceasta schimbare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1014 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Saracul Gugàl intristatul

Norocul internautilor ca 'The Daily News NSA' apare mai departe ca si pana acum, gratis---

 

mai mult au nevoie

bublicatile germane de google decit invers,tot pamint foloseste goole pentru search deci cine nu este pe goole au o expunere foarte mica,si isi semneaza singuri falimentul,iar daca sint o firma de publicitate nu voi mai plati ziarului respectiv sume mai decente daca nu au o expunere adecvata,deci si daca nu le plac la germani de americani si evrei fara ei sint cu pulta..


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor