Ochelari inteligenti de la Google, ce folosesc sistemul de operare Android (Video & Galerie foto)

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 14:09
5477 citiri
Ochelari inteligenti de la Google, ce folosesc sistemul de operare Android (Video & Galerie foto)

Google, care a anuntat ca pregateste niste ochelari cu totul speciali inca de acum cativa ani, a oferit, in premiera, detalii despre proiect, si chiar un prototip, pentru ca eventualii clienti sa-si faca o idee despre accesoriul inovator.

Pe Google+ au fost postate atat cateva informatii despre Project Glass, cat si fotografii si un video care descrie conceptul. Cei care se ocupa de acest proiect au facut cunoscute detaliile pentru ca sunt foarte interesati de feedback. De aceea nici nu se anunta vreo data de lansare pentru produs.

Ochelarii prezentati nu au rame, ci doar un ecran minuscul in fata ochiului drept, conform BBC. In plus, actioneaza si ca smartphone, GPS si camera, conform Huffington Post. Folosesc sistemul de operare Android, fiind controlati atat prin voce, cat si prin directia in care se priveste sau de miscari ale capului.

Din inregistrarea facuta publica de Google reiese ca ochelarii ofera 14 servicii cand sunt asezati prima oara la ochi, inclusiv informatii despre vreme, locul in care posesorul se afla, dar si detalii legate de intalnirile acestuia, de program.

Imaginile arata cum unui detinator de astfel de ochelari i se reaminteste ca are o intalnire atunci cand priveste un zid gol si ca exista 10% risc de ploaie, atunci cand se uita pe geam.

O alerta apare cand un prieten trimite un mesaj, in care il intreaba daca se pot intalni in cursul zilei. Ochelarii au si serviciul Google Maps, care il ajuta pe posesorul de ochelari sa ajunga la destinatii, indicand cea mai buna ruta prin sageti.

Daca o iesire de metrou este blocata, ochelarii iti vor "spune" de ce este inchisa si iti vor da o ruta alternativa. Daca zaresti o carte care iti place, iti va oferi un rezumat, insa si preturile la care o poti gasi in alte magazine. Iar daca prietenul inatarzie, iti va arata unde anume se afla in acel moment, pentru a sti cat mai ai de asteptat.

In plus, se pot realiza poze, existand si optiunea de a le trimite prietenilor. Exista si optiunea de video conferinta, ceea ce spune ceva si despre targetul acestui produs.

Ochelarii permit posesorului sa asculte si muzica, desi din fotografii si video nu reiese ca ar fi dotati si cu casti. Este prima oara cand Google ofera informatii despte un proiect pe care il are in derulare.

Intr-un articol publicat de New York Times se mentioneaza ca primii ochelari vor fi testati in aceasta vara chiar de angajatii Google si ca vor fi pusi in vanzare pana la sfarsitul anului la un pret cuprins intre 250 - 600 de dolari. Expertii spun insa ca tehnologia pe care cu totii o putem vedea din video inca mai are nevoie de imbunatatiri, nefiind inca gata pentru a iesi pe piata.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#ochelari Google Video, #Project Glass Google, #ochelari Project Glass, #ochelari inteligenti Google , #stiri Google