Seful Google spera sa existe un telefon cu Android in "orice buzunar"

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 11:01
1268 citiri
Seful Google spera sa existe un telefon cu Android in "orice buzunar"
Foto: The Guardian

Seful Google, Eric Schmidt, a declarat marti, la expozitia Mobile World Congress din Barcelona, ca in cazul in care compania actioneaza corect, "va exista un telefon cu Android in orice buzunar".

Acesta a adaugat ca multi dintre partenerii Google incearca sa produca telefoane cu preturi mai mici, de 100-150 de dolari, obiectivul principal fiind un telefon cu pretul de doar 70 de dolari (aproximativ 52 de euro).

"Trebuie sa fim realisti in ceea ce priveste tehnologia", a spus Eric Schmidt, adaugand ca viitorul apartine celor "ultraconectati", insa ca majoritatea populatiei globului inca nu are acces la Internet, relateaza TechCrunch.

Seful Google a adaugat ca, in prezent, exista 5 miliarde de conexiuni Internet mobile, echivalent cu numarul de persoane care nu au acces deloc la Internet. "Conexiunea la Internet, chiar si pentru cateva persoane, schimba vieti", a spus Schmidt.

Seful Google a avertizat ca trebuie evitata formarea unei categorii privilegiate de cetateni care au acces la informatii. Internetul este inca "o resursa rara", a precizat acesta, adaugand ca pentru cei care au adoptat Internetul, viitorul are ca limita "doar stiinta si etica".

Schmidt a adaugat ca informatiile aparute pe Internet nu pot fi ignorate, in momentul in care apar razboaie. "Va fi mai greu ca dictatorii sa se ascunda si va fi mai usor ca oamenii sa se mobilizeze. Asta ne-a invatat Primavara Araba", a spus Schmidt, adaugand ca 40 de tari folosesc in prezent cenzura, mai multe decat in urma cu zece ani.

Acesta a precizat ca exista initiative periculoase de cenzurare chiar si in Statele Unite, referindu-se la legislatia propusa SOPA si PIPA, privind protejarea drepturilor de autor, insa s-a aratat convins ca acestea nu vor avea succes.

"Tehnologia ne aduce pe toti la acelasi nivel. Cei slabi vor fi puternici, iar cei care nu au nimic vor avea ceva", a spus Schmidt, conform CNET.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Eric Schmidt, #Schmidt Google, #Google Android , #stiri Google