Si-a gasit iPhone nasul?

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 18:10
5002 citiri
Si-a gasit iPhone nasul?

Google a lansat mult-asteptatul smartphone Nexus One, primul telefon proiectat si vandut direct de compania americana care incearca astfel sa isi protejeze castigurile din publicitatea online.

Pentru Google, lansarea unui smartphone era necesara pentru ca mobilitatea Internetului devine din ce in ce mai importanta pentru oameni si tot mai multi utilizatori de Internet folosesc mai mult un smarphone decat un computer, potrivit BBC.

Desi nu este un gadget revolutionar, este primul telefon care poate reprezenta o competitie serioasa pentru iPhone-ul celor de la Apple. Desi piata l-a asteptat nerabdatoare, analistii nu il considera "ucigasul de iPhone", dar sunt de parere ca va obliga Apple sa reactioneze si sa faca un pas inainte pentru a-si pastra superioritatea.

Nexus One reprezinta o competitie serioasa pentru iPhone la design. Ca si telefonul celor de la Apple, nu are o tastatura fizica, ci este controlat doar prin touchscreen, are o camera de 5 megapixeli, baterie detasabila si foloseste sistemul de operare Android facut tot de Google.

Ecranul are 3,7 inchi, in timp ce telefonul nu are mai mult de 11,5 milimetri grosime si 130 de grame.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale lui Nexus One este ca permite utilizatorului sa foloseasca vocea pentru orice aplicatie. Astfel, pentru a scrie un e-mail sau un mesaj pe Twitter, utilizatorul nu trebuie sa il tasteze, ci doar sa vorbeasca.

In Europa va fi vandut prin Vodafone

Telefonul este vandut direct prin magazinul online al Google si costa 179 de dolari cu un abonament pe doi ani la T-Mobile sau fara abonament, dar la pretul de 529 de dolari. Deocamdata, Google primeste comenzi doar de la consumatorii din SUA, Marea Britanie, Singapore si Hong Kong. In viitorul apropiat, telefonul va fi vandut in Europa prin Vodafone.

Comentatorii spun ca Google ar fi trebuit, totusi, sa ofere mai multe optiuni pentru acest pret si sa il vanda mai ieftin pentru ca ii va aduce multi bani din publicitate. Mai mult, Google a spus de cateva ori ca telefoanele vor fi platite in viitor doar din publicitate, iar acesta era un moment potrivit pentru asta, in special daca luam in calcul puterea companiei.

Nexus One este construit de producatorul taiwanez HTC si se va alatura altor 20 de dispozitive care folosesc sistemul de operare Android.

Mai bun decat iPhone, dar este un alt smartphone

Parerile celor care l-au testat pana acum sunt impartite. Desi este un telefon foarte bun si unii ar renunta la alte gadgeturi pentru el, Nexus One are totusi dezavantaje in fata unui iPhone si nici nu este telefonul care sa schimbe lumea tehnologiei, asa cum era prezentat de Google.

Cei de la TechCrunch au fost cuceriti de noul smartphone. Ei spun ca este cel mai bun telefon cu Android lansat pana acum, dar si cel mai rapid si elegant care poate fi gasit pe piata in acest moment. In opinia lor, Nexus One intrece cu usurinta un iPhone.

Nu de aceeasi parere sunt cei de la Engadget. Si ei sustin ca este cel mai bun telefon Android de pana acum, dar precizeaza ca este doar un alt smartphone. Potrivit Engadget, care explica si ca prefera in continuare un Droid, comunitatea si media se asteptau la ceva revolutionar in domeniu.

Wall Street Journal scrie ca Nexus One are o combinatie de caracteristici hardware si software care va atrage mai multi oameni decat iPhone si BlackBerry. Telefonul de la Google are un ecran mai mare, este mai subtire si mai usor decat un iPhone. De asemenea, are o camera mult mai performanta, iar durata de viata a bateriei este mai mare. Un alt avantaj este ca poate fi cumparat prin magazinul online al Google, si nu din magazinele criticate de clienti pentru serviciile oferite.

Cu toate acestea, Wall Street Journal noteaza si cateva dezavantaje. Ei nu trec peste faptul ca un iPhone are mai multe aplicatii, mai multa memorie pentru acele aplicatii si "o interfata mai fluida". Alti critici atrag atentia ca lipsesc si posibilitatile multi-touch.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Nexus One, #telefon Google, #Nexus One Android, #Nexus One rival iPhone , #stiri Google