Startup-ul romanesc TypingDNA obtine o finantare de 7 milioane de dolari de la mai multe fonduri. Google, printre investitori

Duminica, 05 Ianuarie 2020, ora 15:18
5911 citiri
Startup-ul romanesc TypingDNA obtine o finantare de 7 milioane de dolari de la mai multe fonduri. Google, printre investitori
Foto: Arhiva Pixabay

Startup-ul romanesc de cybersecurity TypingDNA a primit o investitie totala de 7 milioane de dolari intr-o noua runda de tip Serie A, condusa de Gradient Ventures, fondul de investitii specializat in AI (Inteligenta Artificiala) al lui Google.

Au mai participat GapMinder Ventures si Techstars Ventures, alaturi de alti investitori existenti din runde anterioare, informeaza un comunicat de presa al fondului GapMinder care a investit 1,2 milioane de dolari in aceasta noua runda.

Startup-ul intentioneaza sa utilizeze aceasta noua investitie pentru a-si extinde reteaua de suport pentru dezvoltatori si pentru a oferi mai multe instrumente pentru a-si integra API-ul cu platformele existente de dezvoltare a site-urilor web.

Aceasta finantare vine dupa ce in noiembrie 2018 TypingDNA a mai obtinut o investitie de 1,5 milioane de dolari intr-o runda de tip Seed condusa de fondul GapMinder Ventures, cu participarea unor investitori din Statele Unite, Marea Britanie si Romania.

TypingDNA a dezvoltat algoritmi si tehnologii proprii de inteligenta artificiala pentru autentificarea utilizatorilor in functie de modul in care acestia utilizeaza tastatura.

Printr-un proces de observare si invatare a modului in care utilizatorul tasteaza, TypingDNA poate recunoaste incercarile ulterioare ale unui anumit utilizator prin potrivirea lor cu contul cunoscut. Aceasta tehnologie, cunoscuta sub numele de typing biometrics, va permite aplicatiilor existente (precum autentificarea, detectarea fraudelor, recuperarea parolelor, in domenii variate precum financiar bancar dar si testele de evaluare online in domeniul educatiei) sa autentifice utilizatorii intr-un mod mai sigur decat formele traditionale de autentificare 2FA (cu doi factori).

"Progresul cercetarii, dezvoltarii si adoptiei typing biometrics are o importanta globala. Tastaturile sunt incorporate astazi in aproape orice dispozitiv, ceea ce face ca respectivul comportament de tastare sa fie cel mai disponibil pe scara larga dintre datele biometrice ale utilizatorilor. Aceasta runda de finantare ne va permite sa continuam misiunea noastra de a oferi biometrie usor de utilizat, non-intruziva si securitate sporita oamenilor din intreaga lume" a declarat Raul Popa, CEO si co-fondator al TypingDNA.

"Suntem foarte increzatori in viziunea echipei TypingDNA si in evolutia lor, si suntem confortabili sa sustinem in continuare hiper-dezvoltarea lor la nivel international, dincolo si de nivelul actual al celor 8,5 milioane dolari pe care TypingDNA le-a ridicat in rundele Seed si Series A" a declarat Dan Mihaescu, Partener Fondator al GapMinder.

TypingDNA, cu birouri la New York si Oradea, a fost infiintata in 2016. Compania a pornit din Romania unde a castigat recunoastere si premii prestigioase si a deschis birouri in New York in 2018, urmare a admiterii in cadrul acceleratorului de afaceri Techstars. In prezent TypingDNA are clienti si parteneri din intreaga lume.

Quarterly Report - Editia 4

Google lansează Fitbit Ace LTE, un smartwatch dedicat copiilor. La ce preț este oferit
Google lansează Fitbit Ace LTE, un smartwatch dedicat copiilor. La ce preț este oferit
Google a anunțat lansarea Fitbit Ace LTE, un smartwatch destinat copiilor de peste 7 ani, care combină exercițiile fizice cu jocurile și oferă părinților posibilitatea de a-și monitoriza...
Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi își extinde ecosistemul de produse inteligente cu noile linii de televizoare din seria A, care includ modelele A 2025 și Pro 2025. Ambele modele se remarcă printr-un design cu margini...
#TypingDNA, #TypingDNA investitii, #Romania TypingDNA , #stiri Google